parole a scris:
rares.serban a scris:
bloody_jo a scris:
sa postam :d
PROPUN O GRILA INTERESANTA :
in cazul evictiunii totale:
a) vanzatorul raspunde numai in subsidiar cu privire la restituirea catre cumparatorul evins a cheltuielilor necesare si utile, in limita sporului de valoare, pe care acesta din urma le-a facut cu bunul
b) vanzatorul de rea credinta restituie si cleltuielile voluptuarii
c) vanzatorul nu restituie cumparatorului evins valoarea fructelor pe care acesta din urma le-a perceput dupa ce a devenit de rea credinta
Aici a-ul nu mi se pare corect. Vanzatorul raspunde in subsidiar pentru cheltuieli de conservare si cele utile, este adevarat, dar nu in limita sporului de valoare. Daca in urma cheltuielilor utile sporeste valoarea bunului, atunci acestea vor fi restituite in temeiul obligatiei vanzatorului de a plati sporul de valoare. Daca nu exista un spor de valoare ca urmare a cheltuielilor utile, atunci acestea vor fi restituite separat de vanzator, deci chiar daca nu exista un spor de valoare. Si in orice caz cheltuielile de conservare nu pot niciodata sa sporeasca valoarea fondului, insa se admite ca intotdeauna ele se vor restitui. Deci restituirea cheltuielilor nu se face din pricina sporului de valoare si nici in limita lui, ci in mod independent de sporul de valoare, fie ca exista, fie ca nu exista.
parole, grila este conceputa de mine si raspunsul =a = este perfect valabil asa cum dealtfel a observat foarte bine catcinemablu ( am observat ca femeile in general sant mult mai atente la detalii ) si in continuare am sa-ti explic de ce:
Intradevar ca regula, cheltuielile necesare si utile se restituie indiferent de sporul de valoare dar in speta ( raspunsul =a= ) este vorba de
raspunderea subsidiara a vanzatorului adica cumparatorul trebuie sa ceara in primul rand aceste cheltuieli de la tertul evingator dar
nu poate cere de la tert decat in limita sporului de valoare = celelalte cheltuieli facute de cumparator care nu au sporit valoarea bunului nu pot fi cerute decat de la vanzator nu si de la tertul evingator == am incercat sa fiu explicit sper ca te-ai lamurit ==