avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
rares.serban a scris:

bloody_jo a scris:

sa postam :d

PROPUN O GRILA INTERESANTA :
in cazul evictiunii totale:
a) vanzatorul raspunde numai in subsidiar cu privire la restituirea catre cumparatorul evins a cheltuielilor necesare si utile, in limita sporului de valoare, pe care acesta din urma le-a facut cu bunul
b) vanzatorul de rea credinta restituie si cleltuielile voluptuarii
c) vanzatorul nu restituie cumparatorului evins valoarea fructelor pe care acesta din urma le-a perceput dupa ce a devenit de rea credinta

Aici a-ul nu mi se pare corect. Vanzatorul raspunde in subsidiar pentru cheltuieli de conservare si cele utile, este adevarat, dar nu in limita sporului de valoare. Daca in urma cheltuielilor utile sporeste valoarea bunului, atunci acestea vor fi restituite in temeiul obligatiei vanzatorului de a plati sporul de valoare. Daca nu exista un spor de valoare ca urmare a cheltuielilor utile, atunci acestea vor fi restituite separat de vanzator, deci chiar daca nu exista un spor de valoare. Si in orice caz cheltuielile de conservare nu pot niciodata sa sporeasca valoarea fondului, insa se admite ca intotdeauna ele se vor restitui. Deci restituirea cheltuielilor nu se face din pricina sporului de valoare si nici in limita lui, ci in mod independent de sporul de valoare, fie ca exista, fie ca nu exista.
am postat o grila dar e pe pag.74
:(
rares.serban a scris:

eu le-am citit toate
daca aplicam prin analogie regula "ubi lex non distinguit nec nos gistinguere debemus" atunci este tot inclusiv dispoz. com.

raportat la raspunderea pt evictiune, sant valabile urmatoarele clauze contractuale
a) clauza de agravare a raspunderii vanzatorului pt. evenimente fortuite
b) exonerarea totala a vanzatorului pt. fapta unui tert
c) exonerarea vanzatorului pt. un anumit fapt al sau anterior vanzarii

a
raspunsurile lui T Toader la grilele susmentionate mi se par corecte.Cel putin asa am raspuns si eu.:) acum fiecare autor are alta viziune...
parole a scris:

rares.serban a scris:

bloody_jo a scris:

sa postam :d

PROPUN O GRILA INTERESANTA :
in cazul evictiunii totale:
a) vanzatorul raspunde numai in subsidiar cu privire la restituirea catre cumparatorul evins a cheltuielilor necesare si utile, in limita sporului de valoare, pe care acesta din urma le-a facut cu bunul
b) vanzatorul de rea credinta restituie si cleltuielile voluptuarii
c) vanzatorul nu restituie cumparatorului evins valoarea fructelor pe care acesta din urma le-a perceput dupa ce a devenit de rea credinta

Aici a-ul nu mi se pare corect. Vanzatorul raspunde in subsidiar pentru cheltuieli de conservare si cele utile, este adevarat, dar nu in limita sporului de valoare. Daca in urma cheltuielilor utile sporeste valoarea bunului, atunci acestea vor fi restituite in temeiul obligatiei vanzatorului de a plati sporul de valoare. Daca nu exista un spor de valoare ca urmare a cheltuielilor utile, atunci acestea vor fi restituite separat de vanzator, deci chiar daca nu exista un spor de valoare. Si in orice caz cheltuielile de conservare nu pot niciodata sa sporeasca valoarea fondului, insa se admite ca intotdeauna ele se vor restitui. Deci restituirea cheltuielilor nu se face din pricina sporului de valoare si nici in limita lui, ci in mod independent de sporul de valoare, fie ca exista, fie ca nu exista.

parole, grila este conceputa de mine si raspunsul =a = este perfect valabil asa cum dealtfel a observat foarte bine catcinemablu ( am observat ca femeile in general sant mult mai atente la detalii ) si in continuare am sa-ti explic de ce:
Intradevar ca regula, cheltuielile necesare si utile se restituie indiferent de sporul de valoare dar in speta ( raspunsul =a= ) este vorba de raspunderea subsidiara a vanzatorului adica cumparatorul trebuie sa ceara in primul rand aceste cheltuieli de la tertul evingator dar nu poate cere de la tert decat in limita sporului de valoare = celelalte cheltuieli facute de cumparator care nu au sporit valoarea bunului nu pot fi cerute decat de la vanzator nu si de la tertul evingator == am incercat sa fiu explicit sper ca te-ai lamurit ==

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)