avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
Salutare, eu stiam ca nu exista nici o varianta incorecta ,adica cel putin 1 sau 2 sunt corecte si mai rar 3,oricum din cate stiu regulamentul nu s-a schimbat in privinta asta; detalii despre locatie cat de curand ,asteptam si vedem, tot ce sper sa fie tot la Politehnica ca anul trecut ,sa nu alerg prin tot Bucurestiul pana la exam:D
catcinemablue a scris:

Salutare, eu stiam ca nu exista nici o varianta incorecta ,adica cel putin 1 sau 2 sunt corecte si mai rar 3,oricum din cate stiu regulamentul nu s-a schimbat in privinta asta; detalii despre locatie cat de curand ,asteptam si vedem, tot ce sper sa fie tot la Politehnica ca anul trecut ,sa nu alerg prin tot Bucurestiul pana la exam:D

nu stiu de unde ai scos-o cu"mai rar trei" - in regulament scrie clar 1 sau 2 raspunsuri corecte din cele trei ( niciodata nu au fost 3 corecte -cel putin in 2004,2005,2006 si 2007- nici teoretic nici practic la admiterea la INM ) anul acesta nu exista un nou regulament ci doar unele modificari ale celui vechi pe care le gasesti pe site . Ce nu s-a modificat ramane valabil
mai aveti grile??:D
acum lucrez la grile mai ai un pic de rabdare:)
ce parere ai de grilele postate de dislexic ca nu ai intervenit in niciun fel ? pe mine m-au scos din sarite ( nu toate:">) - si nu atat grilele cat baremul

Va propun 10 grile din proced. penala ( contest. in anulare si revizuire ) . Grilele au 1 sau 2 raspunsuri corecte. SUCCES!!!
timp recomandat = 25 min
G1- este motiv de revizuire:
a) daca dupa ramanerea definitiva a hotararii se descopera imprejurari noi care sant de natura a dovedii netemeinicia hotararii dar numai daca este vorba de o hotarare de condamnare
b) in cazul in care impotriva unei persoane s-au pronuntat doua hotarari definitive cu privire la aceeasi fapta
c) daca organul care a efectuat cercetarea penala a comis o infractiune ce a influentat cauza a carei revizuire se cere
G2 - in cazul solutionarii cererii de revizuire,avand ca motiv faptul ca martorul a savarsit infractiunea de marturie mincinoasa, aceasta se poate dovedii: a) prin hotarare jud. prin care instanta s-a dezanvestit
b) in procedura de revizuire
c) prin ordonanta procurorului
G3cererea de revizuire:
a) se adreseaza instantei care a solutionat cauza in prima instanta
b) se adreseaza instantei la care a ramas definitiva hotararea
c) se adreseaza procurorului de la instanta prevazuta la pct. -a-
d) se adreseaza procurorului de la instanta prev. la pct. -b-
e) urmeaza a fi respinsa daca nu este formulata in scris
G4 - daca sant necesare cercetari pt. verificarea temeiniciei cererii de revizuire:
a) dosarul cauzei trebuie trimis la procuror
b) cercetarile sant efectuate de organul de cercetare penala din cadrul politiei judiciare, daca inculpatul nu are o calitate speciala
c) cercetarile trebuie finalizate in cel mult 2 luni de la introducerea cererii de revizuire
G5 - Instanta competenta sa solutioneze cererea de revizuire :
a) este instanta care a solutionat cauza in prima instanta ,chiar daca intre timp s-a modificat legea procesual penala in sensul ca la data introducerii cererii de revizuire acea instanta nu ar mai fi competenta sa judece cauza in prima instanta
b) dispune asupra admiterii in principiu a cererii de revizuire fara citarea partilor
c) in vederea admiterii in principiu, a cererii de revizuire ,va examina doar probele existente la dosar
d) dispune, in vederea admiterii in principiu a cererii de revizuire prin incheere sau sentinta dupa caz
G6 - contestatia in anulare : a) nu poate fi admisa, daca cu privire la motivul invocat , petentul poate declara recurs
b) trebuie introdusa in termen de 10 zile de la inceperea executarii cu exceptia cazului in care impotriva unei persoane s-au pronuntat 2 hotarari def. pt. aceeasi fapta
c) admiterea in principiu a cererii de contst. in anulare daca se bazeaza pe motivul ca partea nu a fost legal citata la judecarea recursului, se dispune fara citarea partilor
G7 - este motiv de contestatie in anulare: a) daca la rejudecarea cauzei de catre instanta de recurs inculpatul nu a fost ascultat, atunci cand ascultarea lui era obligatorie
b) daca partea dovedeste ca la termenul la care a solutionat recursul s-a aflat in imposibilitatea de a se prezenta, dar numai daca daca nu a putut incunostiinta despre aceasta instanta
c) daca o pers. a savarsit o infractiune continuata si ulterior doua instante diferite a condamnat-o definitiv fiecare pt. o parte dintre actiunile sau inactiunile ce intra in unitatea infractionala
d) existenta a doua hotarari definitive care nu se pot concilia
G8 - In materia contestatiei in anulare : a) in toate cz. poate fi promovata si de procuror
b) nu este o cale de atac suspensiva de executare
c) daca cererea se intemeiaza pe motivul ca inst. de recurs nu s-a pronuntat asupra unor motive de incetare a procesului penal , instanta se pronunta numai prin decizie ce poate fi atacata cu recurs
G9 - judecarea contestatiei in anulare:
a) poate avea loc si fara citarea partilor
b) poate avea loc numai daca se invoca dovezi noi
c) poate avea loc si daca partile nu sant prezente
G10 - Judecarea cererii de revizuire : a) urmeaza dr. comun in ce priveste judecata in prima instanta
b) instanta se poate folosii de probele administrate cu ocazia admiterii in principiu a cererii de revizuire, dar nu le mai poate administra din nou
c) are loc de urgenta si cu precadere

(revin mai tarziu cu baremul)
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2008
Rares Serban, Consilier juridic
g1 c
g2 bc.
g3 c
g4 c
g5a d
g6 ab
g 7 a d
g 8 b
g9 a c
g 10 ac
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)