avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
rares.serban a scris:

asa zic si eu culpa in eligendo poate fi doar in ce priveste desemnarea de catre mandatar a unei alte pers. sa execute mandatul sau o parte din el atunci cand substitutia este permisa de mandant ( fara a fi nominalizata pers. substituita ) dar si in aceasta situatie mandatarul raspunde pt. propria sa fapta culpabila de a alege o pers. nedestoinica sau insolvabila......... ma rog aiurea grile sper sa nu primim asa ceva la INM. ca nu stiu daca facem 50:O di 100

Grila lui dislex nu se referea la culpa in eligendo de care vorbesti aici. Pe ipoteza descrisa mai sus de tine, mandatarul raspunde de persoana pe care a substituit-o daca nu i s-a conferit dreptul sa-si sibstituie o alta persoana. Dar in grila noastra se vorbeste de raspunderea mandatarului pentru efectele contractului incheiat cu tertul, adica de o veritabila garantie personala a mandatarului fata de mandant in privinta efectelor contractului produse intre mandant si tertul contractant. O asemnea raspundere nu e inscrisa nicaieri in Cod, m-am uitat acum cu atentie, nici vreo obligatie pentru mandatar de a-si alege un contractant destoinic nu exista. Deci C-ul in opinia mea este evident gresit.
ok. am inteles foarte bine grila dar in incercarea mea de a intelege ceva ( de ce este corect -c- in baremul lor ) si am incercat sa interpretez cumva.
Cel putin la INM acolo unde am gresit am spus imediat mea culpa si am inghitit in sec dar in cazul asta??........
E corect cum ai interpretat. =D> Vad ca dislex a amutit si pe public si pe privat. :P Eu ies. Mai am de citit la procedura penala. Spor la cei care inca mai invata!
citeam despre antecontract, de aia am amutit, scuze; nu am gasit nimic concludent care sa ma lamureasca #-o.
In regulamentul de anul acesta nu am gasit scris ca grilele vor avea trei variante de raspuns cu 2 sau 1 raspuns corect. Fiindca anul trecut asa a fost esti sigur ca asa va fi si anul acesta? O sa ne spuna cineva inainte de inceperea examenului asta?
Eu incerc pt. prima data la un astfel de examen, de-asta nu stiu mare lucru ....dar vreau sa fiu sigura ca nu exista si posibilitatea ca toate 3 raspunsurile sa fie corecte , sau niciunul. Cand apar detalii drespre locatia examenului, ora...

merci

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)