avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
dislexic a scris:

3)in cazul contractului de vanzare cumparare: a)vanzatorul de buna-credinta poate fi obligat la daune interese in cazul in care se produce evictiunea; b)vanzatorul de buna-credinta nu poate fi obligat la daune-interese daca lucrul vandut are vicii ascunse; c)vanzatorul raspunde intotdeauna numai pentru viciile ascunse existente la momentul incheierii contractului; d)obligatia de garantie pentru vicii ascunse se aplica si in cazul antecontractului de vanzare-cumparar

fiind contract nenumit se poate aplica prin analogie.

pai dislexic, e o diferenta inter "se aplica" si "se poate aplica"... Si oricum eu aici nu vad analogia. Inteleg analogia la schimb, o inteleg la intretinere, renta viagera si la orice alt contract translativ, la tranzactie de pilda daca cuprinde un transfer de drept real, dar la antecontract se nasc niste drepturi de creanta si atat. Nu ai a garanta folosinta nici utila, nici pasnica a bunului, pentru ca promitentul cumparator nu a dobandit nicun drept asupra bunului. Cel mult pe rasp cvi delictuala ar putea exista o raspundere, dar aici e alta poveste...
rares.serban a scris:

in legatura cu grila 6 avand in vedere pozitia ta ( parole ) consideri corect raspunsul -c- ?
iar in legatura cu vanzatorul de buna credinta as da un exemplu
x- vinde o casa nou construita catre -y- daca sistemul de scurgere al apei menajere al casei este defect fara ca -x- sa cunoasca acest lucru ( o eroare a instalatorului de ex ) si la y ii ajunge "mizeria" in casa. In aceasta situatie -x- trebuie sa remedieze defectiunea dar si alte prejudicii pe care y le dovedeste ( de ex. i s-a distrus parchetul laminat , sau i s-a distrus gresia etc. ) = ma intreb ,chiar daca -x- este de buna credinta, cheltuielile pe care trebuie sa le faca nu reprezinta daune interese?? ( va rog spuneti daca gresesc si unde ?

X va remedia strict defectiunea ce consta in acel viciu, adica va repara sistemul de scurgere al apei menajere pentru ca omului sa nu i se mai scurga mizeria din nou in casa. Tencuiala, parchetul si celelalte pagube cauzate de viciu nu vor fi reparate de vanzator. Tocmai in asta consta limitarea sa de raspundere daca e de buna-credinta.

La 6 A si B sunt sigur corecte. Eu n-am zis si B. Mea culpa. Ma gandeam la alte contracte in care gratuitatea exonereaza complet de raspundere. C-ul l-as excluse totusi din considerentele amintite. Totusi Deak mentioneaaza situatia respectiva, dar nu stiu in ce masura se desprinde din dispozitiile din Cod. Am impresia ca o asemnea situatie nu e reglementata in Cod, la culpa in eligendo ma refer. Deci nu ai un mandat propriu-zis in situatia asta.
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2008
parole, utilizator
Spuneti-mi, va rog, la examanul de admitere INM 2008 vor fi grile cu intrebari; cate raspunsuri pot fi corecte? Toate? NIciuna? mai multe?
Merci
asa zic si eu culpa in eligendo poate fi doar in ce priveste desemnarea de catre mandatar a unei alte pers. sa execute mandatul sau o parte din el atunci cand substitutia este permisa de mandant ( fara a fi nominalizata pers. substituita ) dar si in aceasta situatie mandatarul raspunde pt. propria sa fapta culpabila de a alege o pers. nedestoinica sau insolvabila......... ma rog aiurea grile sper sa nu primim asa ceva la INM. ca nu stiu daca facem 50:O di 100
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2008
Rares Serban, Consilier juridic
la INM grilele au 3 variante de raspuns din care pot fi corecte 2 sau unul singur

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)