rares.serban a scris:
in legatura cu grila 6 avand in vedere pozitia ta ( parole ) consideri corect raspunsul -c- ?
iar in legatura cu vanzatorul de buna credinta as da un exemplu
x- vinde o casa nou construita catre -y- daca sistemul de scurgere al apei menajere al casei este defect fara ca -x- sa cunoasca acest lucru ( o eroare a instalatorului de ex ) si la y ii ajunge "mizeria" in casa. In aceasta situatie -x- trebuie sa remedieze defectiunea dar si alte prejudicii pe care y le dovedeste ( de ex. i s-a distrus parchetul laminat , sau i s-a distrus gresia etc. ) = ma intreb ,chiar daca -x- este de buna credinta, cheltuielile pe care trebuie sa le faca nu reprezinta daune interese?? ( va rog spuneti daca gresesc si unde ?
X va remedia strict defectiunea ce consta in acel viciu, adica va repara sistemul de scurgere al apei menajere pentru ca omului sa nu i se mai scurga mizeria din nou in casa. Tencuiala, parchetul si celelalte pagube cauzate de viciu nu vor fi reparate de vanzator. Tocmai in asta consta limitarea sa de raspundere daca e de buna-credinta.
La 6 A si B sunt sigur corecte. Eu n-am zis si B. Mea culpa. Ma gandeam la alte contracte in care gratuitatea exonereaza complet de raspundere. C-ul l-as excluse totusi din considerentele amintite. Totusi Deak mentioneaaza situatia respectiva, dar nu stiu in ce masura se desprinde din dispozitiile din Cod. Am impresia ca o asemnea situatie nu e reglementata in Cod, la culpa in eligendo ma refer. Deci nu ai un mandat propriu-zis in situatia asta.