avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
buna si justificata remarca ta ( parole)
Eu am gandit-o de la inceput cam asa - antecontractul de vanzare cumparare da nastere unor obligatii de "a face", adica de a incheia in viitor contr. de v-c. ca urmare nici nu m-am gandit sa validez acel raspuns - nu au ce cauta in grile speculatii de genul cum ai zis tu "futurist-avangardiste" :) - pe de-alta parte nici nu poate fi vorba de vanzator ci eventual de "promitentul vanzator"
dar sa shimbam subiectul si daca nu v-au placut cele 10 grile de ieri ca nu le-a rez. decat bloodi_jo va mai propun inca 3 :(((:D)))
G11 - Pot ramane definitive la data pronuntarii: a) hotararile primei instante
b) hotararile instantei de apel
c) hotararile instantei de recurs
G12 - In materia executarii hotararilor penale: a) daca hotararea a ramas definitiva la instanta de apel, aceasta instanta va trimite un extras de pe dispozitiv primei instante in vederea punerii in executare
b) instanta de apel va proceda ca la punctul - a - si in cazul hotararilor nedefinitive dar executorii
c) hotararea ramasa definitiva la instanta de recurs se pune in executare de prima instanta sau de instanta de apel,daca hotararea a fost supusa si acestei din urma cai de atac
G13 - In vederea punerii in executare a pedepselor principale, instanta de executare:
a) va emite 4 exemplare a mandatului de executare
b) va emite un ordin prin care se interzice condamnatului sa paraseasca tara,dar numai in cazul in care condamnatul se afla in stare de libertate la data emiterii mandatului de executare
c) organele de executare au in toate cazurile obligatia de a lua toate masurile prevazute de lege in vederea punerii in executare a pedepsei in chiar ziua primirii mandatului de executare
Ultima modificare: Luni, 25 August 2008
Rares Serban, Consilier juridic
grila este intr-adevar discutabila;chiar si in cazul in care ar fi fost formulat "poate fi aplicata garantia ptr vicii si la antecontract" tot ar fi pus probleme.

nu poti desprinde antecontractul de v-c de contractul de v-c, intrucat antecontractul anticipeaza v-c, dar exista diferenta de natura juridica intre obligatie de a face si de a da, lucru care nu justifica analogia. totusi, ratiunea pentru care exista antecontracte este pentru a incheia in viitor contractul de v-c, datorita faptului ca nu sunt indeplinite conditiile vanzarii. spre exemplu necesitatea formei autentice a actului pentru terenuri sau conventia partilor de a incheia act autentic. prin antecontract partile convin asupra bunului si asupra pretului- elemente regasite si in contractul de v-c, asa incat singurul pas ce urmeaza a fi facut este vizita la notar. daca este stipulata garantia in antecontract, oricum nu si-ar gasi ratiunea pentru a fi aplicata.

este posibil ca viitorul cumparator, prin antecontract, sa intre in folosinta bunului, iar garantia ptr vicii sa prezinte interes, pe de o parte ptr a-i asigura folosinta utila si pe de alta parte pentru faptul ca oricum bunul va fi al lui. asa ar putea fi justificata si necesitatea aplicarii prin analogie a garantiei ptr vicii. dar aceasta garantie ptr vicii este ptr dreptul de folosinta (a da). iar dr de folosinta nu este transmis intotdeauna viitorului cumparator. mai mult decat atata,transm fol este o alta operatiune juridica;

si totusi, a fost contestata grila, dar raspunsul a ramas acelasi... mmm
Ultima modificare: Luni, 25 August 2008
dislexic, utilizator
Dragă Rareş!
Stimaşi Colegi!
Vă rog frumos f.f.f urgent, să-mi trimiteţi şi mie, dacă aveţi, pe mesaje private, rezolvarea grilei care s-a dat la examenul de admitere în INM din anul 2005.
Vă mulţumesc anticipat.
Cu stimă, consideraţie şi respect, INM.:coffee:
Le-am postat si public. Poate mai are cineva nevoie de ele. Astea sunt din 2004.
Pentru 2005, intra aici, [ link extern ]

1-25 drept civil

1. bc; 2. ac; 3. c; 4. b; 5. ac; 6. ac; 7. b; 8. bc; 9. bc; 10. b; 11.
bc; 12. ac; 13. b; 14. b; 15. bc; 16. b; 17.b; 18. b; 19. b; 20. b;
21.ac; 22. a; 23. a; 24. a; 25. ab.

26-50 drept procesual civil

26. ab; 27. b; 28. ab; 29. ab; 30. ac; 31. ab; 32. c; 33. ac; 34. ab;
35 b; 36. b; 37. c; 38. c; 39. bc; 40. ab; 41. b; 42. b; 43. a; 44. a;
45. a; 46. bc. 47. b; 48. ac; 49. c; 50. bc.

51-75 drept penal

51. c; 52. a; 53. bc; 54. bc; 55. b; 56. b; 57. ac; 58. ab; 59. ab; 60.
c; 61. ab; 62. c; 63. ac; 64. a; 65. b; 66. a; 67. b; 68. ac; 69. b;
70. c; 71. a; 72. bc; 73. ac; 74. ab; 75. bc.

76-100 drept procesual penal

76. ab; 77. c; 78. ab; 79. ab; 80. a; 81. ac; 82. ab; 83. ac; 84. a;
85. ac; 86. a; 87. a; 88. c; 89. s-a punctat din oficiu; 90. b; 91. a;
92. ac; 93. ab; 94. ac; 95. ab; 96. b; 97. b; 98. c; 99. b; 100. b.
Ultima modificare: Marți, 26 August 2008
parole, utilizator
salut tuturor! am si eu o rugaminte-pentru cei ce au subiectele si raspunsurile subiectelor din 2003 va rog mult, daca puteti sa le postati,pentru ca eu nu le am:((. in rest bafta multa tuturor pe 31

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)