Si eu am gresit-o pe cea cu prescriptia, ca nu am fost atent la pedeapsa complementara. Dar in programa intra, pentru ca era un punct referitor la cauzele care inlatura consecintele condamnarii, inclusiv gratierea si procedura aplicarii ei. Dupa estimarea mea am facut cam 78-79, dar pana nu vedem ce ai facut si altii nu stiu daca e bine sau nu.
Pai cauzele care inlatura consecintele condamnarii sunt reabilitarea de drept si reabilitarea judecatoreasca.
Iar prescriptia executarii pedepsei se numara printre cauzele care inlatura executarea pedepsei, alaturi de gratiere.
Daca are cineva timp si chef sa/mi dea cateva lamuriri pe partea de penal si procedura penala, dau o cafea:coffee:
Toate sunt din grila 1:
94 Judecata cauzei se amana:
a) din oficiu cand copia actului de sesizare nu a fost comunicata inculpatuui arestat preventiv cu cel putin 3 zile inaintea termeneului de judecata
b) din oficiu cand copia actului de sesizare nu a fost comunicata inculpatuui arestat preventiv cu cel putin 5zile inaintea termeneului de judecata
c) la cererea inculpatului trimis in stare de libertate care a primit copia actului de sesizare cu 48 de ore inaintea termenului de judecata
Raspunsul lor e C, dar eu nu am gasit in nici un cod ca actul de sesizare se comunica si celui in stare de libertate.
57 Actioneaza in conditiile legitimei aparari:
a) turistul aflat la munte care reuseste sa ucida u urs ce il atacase pe neasteptate
b) cel care loveste o persoana care incerca sa incendieze locuinta unui tert
c) cel care loveste o persoana care ii adresa injurii
Mie mi se pare la toate stare de necesitate
55 In cursul termenului de incercare al liberarii conditionate a executarii unei pedepse cu inchisoarea se descopera o alta infractiune intentionata, comisa anterior pronuntarii hotararii hotararii prin care s/a aplicat suspendarea. Daca pentru infractiunea nou descoperita instanta stabileste pedeapsa amenzii:
a) va revoca suspendarea executarii primei pedepse
b) va mentine suspendarea executarii primei pedepse
c) va anula suspendarea anularii primei pedepse
Raspuns dat de ei corect e B, dar stau si ma intreb, in conditiile in care pedeapsa care fusese suspendata era de 3 ani, concursul cu prima operand, va da o pedeapsa rezultanta de cel putin 3 ani si asftel nu se mai indeplineste conditia pentru suspendare, ca pedeapsa rezultanta in caz de concurs sa fie de maxim 2 ani inchisoare. Eu nu cred ca se poate mentine in toate cazurile.