avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
Pe mine m-a indus in eroare precizarea de la art.313 al.4- inauntrul celor 48 h "i se comunica citatia impreuna cu o copie a actului de sesizare a instantei" si la art.318- cu cel putin 5 zile inainte de termenului de judecata.
pai tocmai asta spune 313 alin4...ca nu tr sa o primeasca cu cel putin 5 zile inainte de termen ca la procedura normala, ci aici, este un caz special si tr sa o primeasca in doar 48 de ore.
AlinaMihai a scris:

pai tocmai asta spune 313 alin4...ca nu tr sa o primeasca cu cel putin 5 zile inainte de termen ca la procedura normala, ci aici, este un caz special si tr sa o primeasca in doar 48 de ore.

Bun. Si atunci de ce legiuitorul a stipulat la art 318 ca, copia actului de sesizare in situatia inculpatului detinut trebuie inmanata in termenul prevazut la art.313 al.3 (adica cel putin 5 zile inainte de judecata)? Oare a vrut sa se refere la termenul prevazut de alin.4 (48 h)? Sa fie o scapare a legiuitorului?
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2008
ContSters14151, utilizator
Copia actului de sesizare tr inmanata cu 5 zile inainte in cazul celui arestat asa cum spune 313 alin.3, adica ori ii este inmanata in cele 48 de ore (deci va fi cu mai mult de 5 zile inaintea primului termen de judecata propiru/zisa) ori ii este inmanata chiar atunci cand se prezinta pt verificarea arestarii prev.(iar este cu mai mult de 5 zile inaintea primului termen de judecata propriu/zisa) ori, daca s/a omis in aceste cazuri, i se va comunica odata cu citatia pentru primul termne de judecata propriu/zisa cand, potr.313 alin.3 tr sa fie cu 5 zile inainte de termne.
Oblilgatoriu este ca aceasta copie sa ajunga in final la el cu 5 zile inaintea term de judecata si nu in cele 48 de ore, alea sunt pt altceva, doar pt verif arestarii prev.
Cine ma ajuta la civil?
61 Voineag / Norma juridica civila imperativa:
a) interzice sub de drept de a actiona intr/un anumit mod, partile neputand deroga de la aceasat norma
b) impune o anumita conduita subiectului de drept, partile putand deroga prin stipulatie contrara
c) obliga subiectului de drept s actioneze intr/un anumit mod, partile neputand deroga de la aceasta norma.
72 acelasi Voineag Nulitatea unui contr cu executare succesiva produce efecte, de regula, de la data:
a) introducerii actiunii in anulare
b) incheierii contractului
c) pronuntarii hotararii
d) ramanerii definitive a hotararii judecatoresti

Mi se pare cam gresit raspunsul in carte...

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)