avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
AlinaMihai a scris:

Cine ma ajuta la civil?
61 Voineag / Norma juridica civila imperativa:
a) interzice sub de drept de a actiona intr/un anumit mod, partile neputand deroga de la aceasat norma
b) impune o anumita conduita subiectului de drept, partile putand deroga prin stipulatie contrara
c) obliga subiectului de drept s actioneze intr/un anumit mod, partile neputand deroga de la aceasta norma.
72 acelasi Voineag Nulitatea unui contr cu executare succesiva produce efecte, de regula, de la data:
a) introducerii actiunii in anulare
b) incheierii contractului
c) pronuntarii hotararii
d) ramanerii definitive a hotararii judecatoresti

Mi se pare cam gresit raspunsul in carte...

la 61 imi pare ok raspunsul, adica c.
si la nulitate la fel, din momentul incheierii contractului .

la 182, acelasi Voineag :
Atunci cand o persoana transmite un bun unei alte persoane sub o conditie suspensiva :
a. tranmitatorul este proprietar sub conditie suspensiva
b. dobanditorul este proprietar sub conditie suspensiva
c. dobanditorul este proprietar sub conditie rezolutorie
d. transmitatorul poate exercita asupra bunului toate srepturile unui proprietar pur si simplu.

mai am la conditii, dar deocamdata astept si parerile voastre la asta!
multumesc
atunci sa/ti spun cum consider eu si tu sa/mi spui unde gresesc
la 61 eu consider corecte a si c pentru ca din cate am citit, normele se impart in imperative si dispozitive, iar cele imperative, ca subcategorii are norme prohibitive( care interzic) si onerative (care impun), de la ambele neputandu/se deroga.
iar la 72 nu stiu ce sa spun, oricum raspunsul lui Voineag nu mi se pare corect pt ca la actele cu executare succesiva nulitatea produce efecte doar pentru viitor, deci nu de la incheierea actului. Dar nu/mi dau seama daca de la introducerea actiunii sau de la data ramanerii definitive a hotararii (optez pentru a doua solutie).
la 182 sunt corecte raspunsurile (parerea mea) pentru ca la transminiterea sub conditie suspensiva, cel ce transmite pana la indeplinirea conditiei este propr pur si simplu, iar cel ce dobandeste este propr sub conditie suspensiva (asteapta sa se indeplineasca conditia pentru a putea exercita si el ceva drepturi).
la grila 182 cred ca raspunsul este -B si D - deoarece dreptul se va trasmite doar daca se implineste conditia suspensiva motiv pt care dobanditorul este proprietar sub conditie suspensiva. Varianta D este si ea adevarata deoarece PANA LA INDEPLINIREA CONDITIEI, care are ca efect trasmiterea dreptului de proprietate de la vanzator la cumparator, trasmitatorul este titularul unui drept pur si simplu.
AlinaMihai a scris:
la 182 sunt corecte raspunsurile (parerea mea) pentru ca la transminiterea sub conditie suspensiva, cel ce transmite pana la indeplinirea conditiei este propr pur si simplu, iar cel ce dobandeste este propr sub conditie suspensiva (asteapta sa se indeplineasca conditia pentru a putea exercita si el ceva drepturi).

Referitor la raspunsul dat de alinamihai vreau sa fac o remarca, nu pot fi in acelasi timp si trasmitatorul si dobanditorul proprietari sub conditie suspensiva deoarece conditia suspensiva daca se inplineste are ca efect nasterea unui drept in patrimoniul cuiva, motiv pentru care aceeasi conditie nu poate sa creeze un drept in patrimoniul ambelor parti. consider ca variantele corecte sunt " b si d" cu argumentatia de mai sus. Sper sa nu gresesc
pai asa am spus si eu, ca sunt corecte raspunsurile lui Voineag, b si d. Tu ce ai inteles?
Dar referitor la grilele mele nu ai nici o parere?:-/

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)