avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
Momentan am facut rost de foarte multe carti cu teste grila...anume Voineag,Streteanu-penal general, Ciobanu-proc civ...
Boroi -civ....
Ce autori mai stiti pt aceste teste grila?
Astept sugestii...
devin obositoare intrebarile astea:
Dupa ce carti sa invatam?
Dupa ce carti sa facem grile?
Daca ai invatat logic si stapanesti materia foarte bine nu iti trebuie nicio carte speciala de grile.
Pentru a invata corect, iti trebuie timp si tragere de inima. Nu inveti pentru INM, inveti pentru tine, tie trebuie sa-ti foloseasca nu INM-ului. Sunt o gramada de carti, in librarii, de drept, pana la urma e aceeasi legislatie. Exista pareri contrare asupra unor subiecte din drept, dar acelea nu se dau la examen.
cine ma poate lamuri...?
intri in curtea unei persoane, sustragi o bicicleta din garaj, o duci la poarta sa o iei la plecare si te intorci sa mai furi cate ceva dar nu mai reusesti ca esti prins. Este tentativa sau furt consumat?
AlinaMihai a scris:

cine ma poate lamuri...?
intri in curtea unei persoane, sustragi o bicicleta din garaj, o duci la poarta sa o iei la plecare si te intorci sa mai furi cate ceva dar nu mai reusesti ca esti prins. Este tentativa sau furt consumat?

tentativa pt ca faptul nu s-a consumat, daca luai bicicleta si paraseai locul respectiv ( te indepartai de curte) atunci era fapt consumat.
nu are relevanta asupra formei infractiunii faptul ca tu te-ai intors sa mai iei ceva mai ales ca te-ai intors de la poarta si nu de la locul unde urma sa ascunzi lucrurile.

citeste in penalul special de T.TOADER o discutie la furtul simplu 208cp despre tentativa si infr. consumata.e ceva asemanator dar se refera la vehicul si la 208 alin.4 folosinta pe nedrept.dar e aceeasi idee.e doar tentativa de furt in concurs real cu violare de domicilui...just in case.pe scurt e vorba de scoaterea din sfera de stapanire a posesorului si respectiv imposedare pt. infr.consumata.pe mine la scoala in anul 2 la penal m-a lamurit STRETEANU cu exemple de genul asta.si nu te mai agita asa tare ca de o fi sa intri tot intri...Spor la toceala!!!!!!!#-o

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)