avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
AVLIL a scris:

Eu nu vad cum e posibil sa-ti pierzi constiinta sau valorile de viata pentru ca inveti la un examen... oricare ar fi el!

Referitor la Florin, unde vezi tu asa dezavantaj la notari? Ca sa stiu si eu... Ca eu vad numai avantaje, daca stii ceva drept: venituri medii nete 3000 de euro lunar, raspundere aproape zero, o profesie bine organizata si aparata... Care ar fi problemele? Ca gasesti un post de stagiar mai greu? Poti intra si fara stagiatura, daca ai avut functii juridice nu mai stiu cat timp... ;)
Stai si completezi chestii pe niste fituici standard; nu muncesti prea mult, nu stii ce-l intereseaza pe client, ca nu e problema ta si nu raspunzi legal daca nu tii cont de ceea ce vrea el... Actele ti le face un secretar sau un jurist angajat... Sau mai multi...
Ai bani ca sa-ti cumperi o vila in Bucuresti...
Ai timp liber cat vrei tu, nu te intreaba nimeni cat timp ai program cu publicul, chiar daca faci un serviciu de interes public...
Sunt notari care au 3-5 ore pe zi, nici nu-s la birou tot timpul asta...
Majoritatea notarilor nu muncesc mai mult decat programul cu publicul... deci sa nu credem ca ai batai de cap dupa ce pleaca lumea...
Coordonezi activitatea unor juristi si unor agenti procedurali... asta e esenta!

Cu cata usurinta vorbiti, domnisoara avocat.=D>
Oricum va apreciez raspunsurile pe care le-ati dat pana acum.:luck:
3000 de Euro/luna ..eu zic ca e putin chiar si pentru notar.
E media facuta publica anul trecut... Sincer, imi pare tare rau ca nu-mi amintesc in baza carui studiu...

Erau notari cu zeci de mii si sute de mii euro cifra de afaceri (sa-i spunem asa) anual. Si, asa cum spunea si Alexandru, le e perna mai moale decat juzilor...

Domnule sau doamna Cine-stie-cum-va-cheama janim,
Nu vorbesc defel cu usurinta, vorbesc din realitatea care ne inconjoara. Chiar lucrez cu notari si uneori este frustrant, alteori placut...
Nu am intalnit insa macar unul, unul singur care sa-mi spuna ce greu ii e, ce s-a saturat de jobul asta!
Eu am vorbit argumentat, lucru total in opozitie cu a vorbi superficial... spre deosebire de judecatile fara sustinere facute de dv.
Va astept cu un argument, daca se poate.
scuze ca va schimb subiectul de discutie, dar vreau sa/mi intreb colegii de "suferinta" care se pregatesc intens pt INM cum li s/au parut grilele de la magistratura. Ati fi trecut un astfel de examen?
[ link extern ]
Au fost usoare. Nu mi se pare corect sa se dea subiecte asa de usoare unora care deja profeseaza de cel putin 5 ani, normal ar fi fost sa aiba parte de subiecte mai grele ca la inm !!!

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)