avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
Pentru aspirantii la INM:
Deciziile in ultima instanta (fara drept de apel) sau in prima instanta nesupuse apelului trebuie neaparat sa fie recurate si eventual respins recursul si abia dupa aceea se pot ataca cu contstatie in anulare obisnuita sau nu-i neaparat sa fie atacate in recurs? N-am inteles sintagma "nu au putut fi atacate in apel SAU in recurs".
Spor la invatat!
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
ContSters14151, utilizator
Sintagma ta e putzin ambigua....:-/
Oricum, motivele sa fi putut fi invocate in apel sau recurs....
Hotararile trebuie sa fie irevocabile, oricare ar fi modalitatea
Multumesc pt raspuns, insa dupa lecturari repetate, am ajuns la concluzia ca pot fi atacate cu contestatie in anulare obisnuita hotarile primei instante nesupuse apelului sau in ultima instanta (neputand fi invocate cu apel; nu neapelate sau cand apelul a fost respins) si nerecurate sau recursul a fost respins pentru verificari de fapt in afara dosarului (probe noi) sau respins fara a fi solutionat pe fond (ca netimbrat, perimat);de asemenea deciziile date in instanta de apel recurate dar recursul a fost respins pentru verificari de fapt in afara dosarului (probe noi) sau respins fara a fi solutionat pe fond; s.a.m.d.
Aveti alta parere?
hai sa/ti spun ce am inteles eu: partea nu are drept de optiune intre apel, recurs si contestatie in anulare.
Daca avea posibilitatea sa atace hotararea prin intermendiul acestor cai de atac dar nu a facut/o (hotararea devenind in cele din urma irevocabila) ea poate formula contestie in anulare dar va fi respinsa ca inadmisibila.
Daca a formulat apel sau recurs care au fost respinse intrucat motivele invocate erau neintemeiate(deci s/a judecat pe fond), poate formula contestatie in anulare dar va fi respinsa ca inadmisibila.
Daca apelul si recursul au fost respinse fara a se judeca pe fond, atunci partea poate formula cu succes contestatie in anulare.
Nu stiu daca am fost foarte clara in explicatii...dar am incercat!
AlinaMihai a scris:

Daca apelul si recursul au fost respinse fara a se judeca pe fond, atunci partea poate formula cu succes contestatie in anulare.

Nu stiu. Eu am inteles ca contestatie in anulare obisnuita se pot ataca hotarari date in ultima instanta fara drept de apel, nu si cele care au atacate cu apel si acesta a fost respins. In aceasta din urma situatie ar fi vorba despre hotarari definitive (cele date in prima instanta atacate cu apel si acesta a fost respins pe baza unor exceptii de procedura sau neapelate) care mai pot fi atacate doar prin revizuire.

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)