avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
daca ar fi sa ma iau dupa ce se scrie aici as pica cu brio la inm, n-am timp sa dau exemple dar asta cu infractiunea de audienta la care se incepe urmarirea penala prin proces-verbal e una dintre ele si desi a mai fost discutata aceasta chestiune tot pe forum vad ca se tot insista ,iar explicatia a fost foarte clara la vremea respectiva ...singurul act de incepere a urmaririi penale e rezolutia pt ca e singura prevazuta de cod ,iar infractiunile de audienta doar se constata prin proces-verbal da de pus in urmarire tot prin rezolutie...
daca citesti cu atentie aliniatul 2 al art.299 care prevede ca instanta poate dispune arestarea preventiva a invinuitului, intelegi ca fiind invinuit, urmarirea penala este deja inceputa, iar actul imediat precedent este doar procesul/verbal de constatare a infractiunii. Daca tu intelegi altfel, spune/mi care este actul de incepere a urmaririi penale, caci pentru a se emite rezolutia este necesar ca activitatea sa se desfasoare la sediul parchetului ori art.299 se refera doar la activitatea din fata instantei de judecata.

nu insist sa conving pe nimeni dar vreau sa ma lamuresc si eu...astept cu placere argumentele tale
stiu ce vrei sa zici... in practica, in cazul infractiunilor de audienta, se incepe prin procesul verbal, fiind una din situatiile exceptionale stabilite de practica judiciara. dar daca mergem pe cod, doar rezolutie. stiu ca pare ciudat, dar teoria e una, practica e alta....
mungiu_ramona a scris:

AlinaMihai a scris:

cine ma poate lamuri...?
intri in curtea unei persoane, sustragi o bicicleta din garaj, o duci la poarta sa o iei la plecare si te intorci sa mai furi cate ceva dar nu mai reusesti ca esti prins. Este tentativa sau furt consumat?

deoarece faptele sunt in urma aceleasi rezolutii infractionale, va exista o singura infractiune de furt in forma continuata.

in completare, va exista un concurs de infractiuni intre infractiunea de violare de domiciliu, daca patrunderea in curtea unei persoane nu se face prin una dintre modalitatile prevazute de lit. i, alin 1, art. 209 cp, si furt in forma consumata.
Multumesc frumos!:rolleyes:

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)