avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
foarte limpede mesajul...multumesc frumos!

nu-mi mai ramane decat sa ma rog nu numai sa intru la INM, ci sa am noroc si putere de munca urmatorii 2 ani :">...complicata treaba :D
Pojy a scris:

2. la sustinerea definitivatului, potrivit unei hotarari CSM (ale carei dispozitii sunt insa in prezent suspendate!!), te poti inscrie, desi ai fost procuror stagiar, sa sustii examene specifice judecatorilor si, in consecinta, in functie de medie, poti opta pt loc de judecator;

Pojy. te referi la hotararea asta?

[ link extern ]

Din ce am citit in aceasta hotarare si in Regulamentul privind organizarea si desfasurarea examenului de capacitate, odata ce l-ai promovat, fie sustinand materiile de examen pentru judecatorii stagiari, fie cele pentru procurorii stagiari, in functie de media obtinuta, poti opta pentru orice post liber in magistratura, de judecator sau procuror, din cele oferite de CSM. Deci, n-ar exista conditia de a te inscrie la examene specifice judecatorilor ca sa ajungi judecator definitiv, ci ar fi suficient sa promovezi examenul pentru procurori si, odata admis, daca media e suficient de mare, sa poti opta pentru un post de judecator definitiv.

Te intreb pentru ca ar fi greu pentru un stagiar, care s-a pregatit timp de 2 ani sa fie procuror, sa dea un examen specific judecatorilor. Ar fi mult mai facil sa dai examenul pe materiile procurorilor si sa optezi pentru un post definitv de judecator. Am impresia ca la felul in care e redactat art.38 din Regulament e posibil.

eu consider ca nu e deloc greu sa sustii examene pt cealalta profesie, avand in vedere ca se bazeaza strict pe latura teoretica a activitatii, nicidecum pe cea practica. cam aceleasi materii (cu exceptia constitutionalului si elementelor din dreptul familiei) sunt si la absolvirea INM la care procurorii si judecatorii au aceeasi tematica, deci teoretic aceeasi materie de invatat. diferenta e ca la absolvire materia invatata trebuie folosita in mod diferit pt ca probele se materializeaza in subiecte distincte. la fel este si la capacitate.

in ceea ce priveste posibilitatea de optiune pt orice post, nu e deloc asa in practica. anul acesta la capacitate (definitivat) afisarea rezultatelor finale in functie de care se putea opta nu a fost nicidecum comuna pt judecatori si procurori si niciun procuror nu a optat pt loc de judecator, cu toate ca au fost locuri in plus, ceea ce e cel putin un indiciu ca nu este chiar asa de simplu, doar in baza examenelor proprii, sa optezi pt cealalta profesie (cel putin nu asta e opinia CSM in prezent).
informatia cu privire la suspendarea hotararii csm privind optiunea, la capacitate, pt cealalta profesie, o am tot dintr-o hatarare CSM din 2007, nu insa din cea de abrogare pe care ai citat-o anterior. in aceeasi hotarare era si conditia anterior mentionata privind sustinerea examenelor specifice.
regret ca nu pot preciza exact nr hotararii, insa la momentul in care am luat cunostinta de ea nu ma prea interesa subiectul atat de mult incat sa-mi notez nr. ei.
[ link extern ]

Asta este hotararea de suspendare. Asadar, e logic de ce anul trecut nu s-a putut opta. Pentru ca hotararea prin care se recunostea dreptul de optiune nu era aplicabila la vremea respectiva. De anul asta insa, e de asteptat ca multi procurori sa opteze pentru locuri definitive de judecatori. Sa vedem ce va fi. Multumesc pentru raspuns.
multumesc si eu. am vazut ca nu se prevede vreo conditie in hotararea pe care ai citat-o. nu imi mai aduc aminte daca despre asta e vorba, insa in conditiile astea cred ca ar trebui sa ma ingrijorez...

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)