avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
Multumesc frumos! Acum, chiar ma gandesc serios ca nu/mi pot permite...Trebuie sa platesti si alte cheltuieli lunare (gen cazare)?
cat dureaza zilnic cursurile in decursul celor 2 ani de stagiu (daca asa se numeste)?mai poti sa lucrezi si in alta parte? ca bani, bursa e un pic cam mica, mai ales la nivelul de trai actual.iti permite programul sa mai faci si altceva?
daca prinzi loc in camin platesti in jur de 150 lei lunar cazarea. masa se poate lua contra cost la cantina INM.

daca nu prinzi loc e nasol pt ca in bucuresti chiriile sunt exorbitante. te poti insa grupa cu niste colege si puteti inchiria impreuna.

in legatura cu posibilitatea de a lucra part time... slabe sanse:
1. orarul e destul de incarcat si bursa o primesti in functie de prezenta! in plus orarul fluctueaza de la un semestru la altul in anul I. anul II e an de practica: mergi zilnic la instanta pt care ai optat in ordinea mediei (se face practica si la cluj, iasi, craiova, timisoara, alba iulia, galati, ploiesti, brasov in afara de bucuresti)
2. am dubii in legatura cu compatibilitatea calitatii de auditor remunerat de CSM si prestarea unei alte activitati remunerate ca angajat. colegii mei fosti avocati, consilieri juridice etc si-au suspendat activitatea la intrarea in INM pt motiv de incompatibilitate. unii erau in bucuresti avocati, deci ar fi putut lucra in continuare daca nu ar exista o oarecare incompatibilitate...

e drept bursa e mica, insa trebuie sa privesti in perspectiva. la sfarsitul "chinului" de 2 ani de inm + stagiatura 1 an, salariul tau va fi (cu sporurile care tocmai s-au castigat recent prin justitie de catre magistrati) 45-50 milioane, cu posibilitatea de a creste destul de repede in functie de noile trepte de vechime, promovarea la tribunal, curte de apel etc.
am uitat sa precizez ca si munca va fi pe masura salariului... pt ca inca se lucreaza in majoritatea instantelor cu un volum de munca foarte mare : in medie 70-80 cauze pe sedinta.

precizez ca am dat detalii exclusiv privind latura financiara intrucat interesul tau a vizat aceasta latura.
ai mai intrebat de examene:

1. in INM e ca la facultate:
examene de sfarsit de semestru si de sfarsit de an la materiile studiate: anul I: civil+procedura civila, penal+procedura penala, constitutional, comercial, familiei, etica si organizare judecatoreasca, administrativ, CEDO, comunitar, informatica, lb straina si o materie optionala, plus un referat notat de sine statator de 40-60 pagini.
anul II incepe, inainte de practica, cu o luna de cursuri si examene la diferite materii in functie de specializare: judecator, procuror. pe parcursul anului II la intervale regulate sustii examene la diferite materii.
2. examenul de absolvire a INM-ului nu e o formalitate (anul trecut s-a picat la absolvire) si are un grad de dificultate chiar mai ridicat decat admiterea in magistratura cu 5 ani.
3. examenul de capacitate: acesta e piatra de incercare a nervilor de otel. Se sustine dupa stagiatura de 1 an. Consta in probe scrise la civil+procedura civila, penal+procedura penala si 6 probe orale: civil, procedura civila, penal, procedura penala, etica si organizare judiciara, constitutional (aici sunt si elemente de CEDO). Aceste ultime 6 probe se sustin in aceeasi zi in fata a 6 comisii diferite (trebuie sa fii un robotel care sa comuti pe alta materie dupa ce tocmai ai turuit in fata unei alte comisii subiectele dintr-o materie diferita).
acest examen iti hotaraste in mare masura viata, pt ca locul obtinut acum il poti schimba doar prin transfer (transfer foarte greu aprobat de CSM) sau promovare (adica alt examen) in masura in care sunt locuri pt transfer sau promovare acolo unde iti doresti sa ajungi.
4. examene de promovare - ori de cate ori vrei sa ajungi la tribunal sau curte de apel (promovare efectiva) sau sa iei salariu de magistrat de tribunal sau curte de apel, dar sa ramai la judecatorie (promovare pe loc). precizez ca in ambele cazuri locurile sunt limitate si uneori poti sa dai de multe ori aceste examene pana sa prinzi un loc.
5. interviu in fata CSM - pt ICCJ
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2008
ContSters44854, utilizator

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)