avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
Iti urez succes. Probabil esti anul 2. Deci peste ceva zile ai examen de absolvire. Sa stii ca am auzit opinii dupa care e oarecum mai bine sa nimeresti stagiatura intr-o instanta cu un rol mai putin incarcat, ca sa ai timp pentru examenul de capacitate, care se pare, e mai important ca orice. Poti fi tot ultimul si la INM, si la examenul de absolvire, daca la capacitate ai luat o nota mare, ai prioritate fata de toti ceilalti. Marturisesc ca dreptul asta de optiune ma ingrijoreaza si pe mine, desi n am intrat inca la INM. E si putin aiurea, dupa un an de stagiu la parchet, unde inveti bucataria actelor procesuale specifice urmarii penale, intri judecator definitiv pe cauze civile, comerciale si nu musai pe judecati in penal. A fost o decizie a Curtii Constitutionale, pare-mi-se, la originea acestui drept de optiune, daca nu ma insel. Tendinta e de a se produce o suprapunere intre statutul judecatorului si al procurorului.
Intrebare despre interventia fortata:

Pentru cazurile de interventie fortata exista posibilitatea invocarii si direct in apel? Sau trebuie numai in prima instanta?
La chemarea in garantie este expres prevazuta conditia ca procesul sa se afle in prima instanta. Dar in cazul celorlalte (chemarea in judecata a altor persoane care ar putea pretinde aceleasi dr ca si reclamantul sau la aratarea titularului dr), dc procesul se afla in apel si sunt invocate in apel, partile vor fi decazute din dr de a le invoca sau vor fi disjunse?

pai intervenientul ar fi prejudiciat de o etapa procesuala (prima instanta). nu?
nu cred ca merge.

vezi ce zice doctrina.
Da ai dreptate. In cazul interventiei fortate nu exista posibilitatea invocarii direct in apel.
Merci.
Spuneti-mi, va rog, ce efect au amnistia si prescriptia raspunderii penale asupra pedepselor complementare si accesorii.

Intrucat art.133 alin.1 Cp prevede ca reabilitarea face sa inceteze decaderile si interdictiile de la data executarii, asta inseamnand ca pana la executare pedeapsa complementara se executa; si dupa data executarii pedeapsa accesorie nu se mai executa (intrucat de la data implinirii reabilitarii inceteaza decaderile pt viitor)?

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)