Iti urez succes. Probabil esti anul 2. Deci peste ceva zile ai examen de absolvire. Sa stii ca am auzit opinii dupa care e oarecum mai bine sa nimeresti stagiatura intr-o instanta cu un rol mai putin incarcat, ca sa ai timp pentru examenul de capacitate, care se pare, e mai important ca orice. Poti fi tot ultimul si la INM, si la examenul de absolvire, daca la capacitate ai luat o nota mare, ai prioritate fata de toti ceilalti. Marturisesc ca dreptul asta de optiune ma ingrijoreaza si pe mine, desi n am intrat inca la INM. E si putin aiurea, dupa un an de stagiu la parchet, unde inveti bucataria actelor procesuale specifice urmarii penale, intri judecator definitiv pe cauze civile, comerciale si nu musai pe judecati in penal. A fost o decizie a Curtii Constitutionale, pare-mi-se, la originea acestui drept de optiune, daca nu ma insel. Tendinta e de a se produce o suprapunere intre statutul judecatorului si al procurorului.
Pentru cazurile de interventie fortata exista posibilitatea invocarii si direct in apel? Sau trebuie numai in prima instanta?
La chemarea in garantie este expres prevazuta conditia ca procesul sa se afle in prima instanta. Dar in cazul celorlalte (chemarea in judecata a altor persoane care ar putea pretinde aceleasi dr ca si reclamantul sau la aratarea titularului dr), dc procesul se afla in apel si sunt invocate in apel, partile vor fi decazute din dr de a le invoca sau vor fi disjunse?
Spuneti-mi, va rog, ce efect au amnistia si prescriptia raspunderii penale asupra pedepselor complementare si accesorii.
Intrucat art.133 alin.1 Cp prevede ca reabilitarea face sa inceteze decaderile si interdictiile de la data executarii, asta inseamnand ca pana la executare pedeapsa complementara se executa; si dupa data executarii pedeapsa accesorie nu se mai executa (intrucat de la data implinirii reabilitarii inceteaza decaderile pt viitor)?