avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
AlinaMihai a scris:

=D> INM, bloody_jo nu m/ai convins...daca se specifica si acest lucru da, dar omorul anterior poate a fost savarsit de o alta persoana

Infractiunea de abuz de incredere comisa prin refusul de restituire, este o infractiune:
a) continua
b) continuata
c) instantanee

Răspuns corect a)
În ceea ce priveşte contradicţia de mai sus, opinia mea este următoarea:
1.Dacă infractorul nu a săvârşit omorul anterior, atunci calitatea sa faţă de primul omor este de tăinuitor, situaţie în care a doua infr. o absoarbe pe prima.
2. Dacă infractorul ar fi comis şi primul omor, atunci el ar săvârşi infr. de omor deosebit de grav - omor săvârşit împotriva a două sau mai multor persoane - art. 176 lit. b-care va intra în concurs cu omorul săvârşit de o persoană care a mai săvârşit un omor - art. 176 lit. c:((
AlinaMihai a scris:

=D> INM, bloody_jo nu m/ai convins...daca se specifica si acest lucru da, dar omorul anterior poate a fost savarsit de o alta persoana

Infractiunea de abuz de incredere comisa prin refusul de restituire, este o infractiune:
a) continua
b) continuata
c) instantanee
zic a...:-/
n/ar putea fi a si c oare?

INM: 1.Dacă infractorul nu a săvârşit omorul anterior, atunci calitatea sa faţă de primul omor este de tăinuitor, situaţie în care a doua infr. o absoarbe pe prima.
Eu as fi zis aici favorizarea infractorului in concurs cu omor calificat (nu stiu daca nedenuntarea se absoarbe in omorul calificat).

INM:2. Dacă infractorul ar fi comis şi primul omor, atunci el ar săvârşi infr. de omor deosebit de grav - omor săvârşit împotriva a două sau mai multor persoane - art. 176 lit. b-care va intra în concurs cu omorul săvârşit de o persoană care a mai săvârşit un omor - art. 176 lit. c
Aici as fi zis doar omor deosebit de grav.
bloody_jo a scris:

AlinaMihai a scris:

a) continua
b) continuata
c) instantanee
zic a...:-/

Infracţiuni la care acţ. pen. se pune în işcare din oficiu:
a) şantaj;
b) violare de domiciliu;
c) vătămarea corporală gravă, dacă aceasta a fost îndreptată împotriva unui membru de familie;
d) hărţuirea sexuală;
e)purtarea abuzivă;
f)abandonul de familie.
AlinaMihai a scris:

n/ar putea fi a si c oare?

INM: 1.Dacă infractorul nu a săvârşit omorul anterior, atunci calitatea sa faţă de primul omor este de tăinuitor, situaţie în care a doua infr. o absoarbe pe prima.
Eu as fi zis aici favorizarea infractorului in concurs cu omor calificat (nu stiu daca nedenuntarea se absoarbe in omorul calificat).

INM:2. Dacă infractorul ar fi comis şi primul omor, atunci el ar săvârşi infr. de omor deosebit de grav - omor săvârşit împotriva a două sau mai multor persoane - art. 176 lit. b-care va intra în concurs cu omorul săvârşit de o persoană care a mai săvârşit un omor - art. 176 lit. c
Aici as fi zis doar omor deosebit de grav.

La întrebarea ta, răspunsul corect, mă corectez acum este c)

La grila mea nu răspunde nimeni???:-/

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)