avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie deportati L189/2000
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie deportati L189/2000

Buna seara.
Sotul meu care a decedat, detinea o pensie acordata conform L 189/2000. As dori sa renunt la mostenirea unei suprafete de teren (pe care o avea sotul meu de la parintii lui), in favoarea fiicei mele. Intrebarea mea este: daca renunt la mostenirea dupa sotul meu, e posibil sa pierd si pensia conform L 189/2000? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:26, 22 Octombrie 2010
In primul rand ca este vorba despre o indemnizatie, nu despre o pensie. In calitate de sotie supravietuitoare, puteti beneficia de jumatate din aceasta indemnizatie. Faptul ca renuntati la mostenirea unor bunuri mobile sau imobile in favoarea fiicei dvs. nu are nicio legatura cu acordarea indemnizatiei prevazute la art. 3 din Legea nr. 189/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)
Legea 189 danairimies73 danairimies73 Tatal meu a fost refugiat si avea anumite avantaje prin Legea 189.A decedat si as dori sa stiu daca mama mea(sotia lui) ar putea sa renunte la pensia ei si ... (vezi toată discuția)
Urmasi testamentari pe toate bunurile mobile si imobile stelutacata stelutacata Suntem urmasi testamentari pe toate bunurile mobile si imobile, care cuprind un apartament si 2 bucati mici de teren. Cum putem sa procedam ca terenurile care ... (vezi toată discuția)