avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul A.N.R.S.C. 343/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul A.N.R.S.C. 343/2010

Buna ziua,
Locuiesc intr-o scara cu 10 apartamente si pana anul acesta am avut repartitoare.5 dintre noi am hotarat sa renuntam la ele.Administratorul mi-a spus ca acest nou Ordin se aplica astfel:cei 50% care au ramas vor plati ca pana acum adica in functie de procentele indicate de repartitoare plus partea comuna si ceilalti ce indica restul la gigacalorimetrul montat la subsol plus partea comuna.
Intrebarea mea este : in aceste conditii cu Ordinul 343/2010 este corect calculul indicat de administrator sau se trece la calculul pausal?
Cel mai recent răspuns: oana i , utilizator 20:00, 26 Iunie 2011
Daca stateau cu caloriferele inchise se cheama ca nici nu se consumau Gcal, se cheama ca nici factura nu era foarte mare.

Proportional ati plati oarecum la fel daca ei si-ar da drumul la calorifere, factura ar fi mai mare, dar corespunzator consumului lor......

Ati putea sa va lamuriti daca ati avea la dispozitie tabelele centralizatoare in doua sau mai multe luni ale calculului caldurii...si daca aveti inclinatii matematice.

Pe forum am mai dezbatut aceasta problema destul de detaliat. Poate gasiti topicurile in care s-au purtat asemenea discutii.
Buna ziua, am o mare nelamurire. Acest ordin se poate aplica si apartamentelor din cartierele rezidentiale?
Acest ordin se aplica condominiilor care sunt aprovizionate cu caldura prin sistemul centralizat (CET-uri). Este un Ordin ANRSC (Autoritatea Nationala pentru Reglementarea Serviciilor Comunale), deci vizeaza utilitatile si serviciile comunale.
multumesc frumos de raspuns. Insa ce legislatie am putea aplica in cazul nostru, in cartierele rezidentiale?
cartierul rezidential ca notiune nu este difinit legal, ci este mai mult o denumire comerciala

el se supune tot definitiei de condominiu si cade sub incidenta L230/2007 si HG 1588/2007

Alte discuții în legătură

Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Repartizarea energiei termice 2010-2011 ? BEN46 BEN46 Cum se repartizeaza energia termica avind in vedere urmatoarele : 1. repartitoare de caldura in camere pe calorifere 2. baie , 2 coloane de ... (vezi toată discuția)
Calcul agent termic dupa repartitoare,atunci cand ai centrala lorentzo12 lorentzo12 buna seara, problema mea este : pe scara unde locuiesc sunt 6 ap. cu centrala si 13 cu contorizare prin repartitoare eu am centrala ,cred ca platesc ... (vezi toată discuția)