avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea energiei termice 2010-2011 ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea energiei termice 2010-2011 ?

Cum se repartizeaza energia termica avind in vedere urmatoarele :
1. repartitoare de caldura in camere pe calorifere
2. baie , 2 coloane de trecere a caldurii 5/4 pozitionate pe verticala si fara repartitoare
3. bucatarie cuplaj termic 2 tevi de 80 mm pe lungime de 2 m unite si racordate la coloana cu teava 1/2 pozitionate pe verticala si fara repartitor
Obs. Este obligatoriu sa se puna repartitoare de costuri pentru caldura pe toate corpurile de incalzire di apartament ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:57, 22 Noiembrie 2010
Repartitoare se pun pe toate caloriferele din apartament, nu si pe tevi.
Inventarul intregului sistem de incalzire se face de catre firma care v-a montat repartitoarele contra cost sau de catre administrator impreuna cu membrii ai comitetului executiv, presedinte de asociatie, iar calculul caldurii se face in acest caz de catre firma cu care aveti contract, respectiv cea care v-a montat repartitoarele.

In cazul in care acest inventar nu se face in aceasta iarna, conform Ordinului ANRSC nr.343/2010 se calculeaza pentru partea comuna de incalzire (spatii + tevi verticale) 50% pentru lunile nov 2010 si mart.2011 si 30% pentru lunile dec - febr.
Ordinul 343/13.07.2010 art.2 citez : In cazul in care din motive bine justificate op. ec .care exploateaza repartitoare de costuri nu finalizeaza inventarierea suprafetei echivalenta termic in SUBSOLURILE condomeniilor in care sunt montate .......etc.
Avem odata : a) parti comune in afara apartamentului
b) parti comune in interioriorul apartamentului
c ) repartitoare de costuri
Factura la incalzire se imparte odata la jumatate ( lit. a ) iar cealalta ( b si c ) jumatate din interior nu ar trebui sa se imparta la jumatate asta inseamna ca doar 25% din factura sa se i-a de pe repartitoare ?
Nu se face asa!
Daca se calculeaza (in lipsa inventarului facut) conform Ordinului 343/2010, atunci in luna noiembrie:
- se extrage 50% din factura si se imparte pe cota-parte indiviza la toate apartamentele, conectate si deconectate;
- restul 50% se imparte conform consumului rezultat din repartitoare si/sau consumului estimat pentru cei fara repartitoare sau care nu au dat indecsii repartitoarelor. Cei deconectati sunt exceptati, normal, pentru aceasta parte.

In luna decembrie procentele vor fi 30% pentru comun, 70% pentru consumul contorizat.
Nu inteleg , ord. 343/2010 se refera la suprafata echivalenta termic in subsolurile blocului nu spune de partile comune din interior , deci ar trebui si o cota de interior , parerea mea .:">
Nu va mai bateti capul cu termenii din Ordinul 343.2010!
Ce trebuie sa stiti este decizia pe care o luati:
- faceti inventarul intregului sistem de incalzire de pe scara si din aceasta inventariere poate rezulta un procent mai mic de aplicat in contul proprietatii comune
fie
- acceptati aceste procente din Ordinul 343 calculate pentru partea comuna, in aceasta iarna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procent de plata la energia termica _simo_ _simo_ La o asociatie de proprietari sunt doua apartamente ce au centrala temica pe gaze,iar restul nu au repartitoare individuale de caldura ,va rog sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)
Am repartitoare!!! liviacodru liviacodru Am repartitoare ( nu eu am vrut) si au venit sa calculeze dimensiunea tevii prin care trece caldura.Locuiesc la etajul 1, si am inteles ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 locuiesc intrun bloc in care 50% sunt incalzite cu centrale proprii 50%de la sistemul centralizat.a intrai in vigoare legea in care trebuie sa platim 50%din ... (vezi toată discuția)