avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul A.N.R.S.C. 343/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul A.N.R.S.C. 343/2010

Buna ziua,
Locuiesc intr-o scara cu 10 apartamente si pana anul acesta am avut repartitoare.5 dintre noi am hotarat sa renuntam la ele.Administratorul mi-a spus ca acest nou Ordin se aplica astfel:cei 50% care au ramas vor plati ca pana acum adica in functie de procentele indicate de repartitoare plus partea comuna si ceilalti ce indica restul la gigacalorimetrul montat la subsol plus partea comuna.
Intrebarea mea este : in aceste conditii cu Ordinul 343/2010 este corect calculul indicat de administrator sau se trece la calculul pausal?
Cel mai recent răspuns: oana i , utilizator 20:00, 26 Iunie 2011
@corneionica
Ce vreti sa spuneti dv. prin cartier rezidential? La ce anume, strict, va referiti? O multime de case, o cladire (condominiu)? Ce fel de sistem de incalzire aveti?

In tot cazul, pentru stiinta dv., Legea 230/2007 se refera la asociere de proprietari care impart o proprietate comuna fortata si perpetua, deci care nu poate fi delimitata si care nu va putea disparea fizic decat o data cu proprietatile lor private.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
elga50, moderator
ma refer la blocuri intr-un cartier rezidential. Fiecare bloc are o centrala proprie si fiecare apartament plateste cat indica calorimetrul, insa problema este ca consumul cu partile comune nu poate fi contorizat deoarece nu exista un contor pentru asa ceva si ma gandeam dc am putea aplica prevederea ordinului 343 si anume sa se considere 30% din valoarea facturii pt spatiile comune. aceasta solutie provizorie fiind adoptata pana se vor monta contoare pe a inregistra consumul pt spatiile comune. Spun asta, pt ca ne-a venit o intretinere f mare, cu o valoare a gigacaloriei f mare si studiind un pic modul de gandire al adm in calculul acesteia, am obs ca el practic al luat in considerare doar consumul individual si nu si cel aferent spatiilor comune. Automat el a impartit factura totala la nr de GC consumati, rezultand o GC f mare si a inmultit cu consumul individual al fiecaruia. unde sunt spatiile comune? de aceea ma gandeam ca puteam propune sa adoptam solutia impusa de ordin pana la montarea contoarelor pt spatiile comune. De aceea am intrebat ce legislatie pot folosi.
In blocurile care au centrala proprie modul de calcul se stabileste in cadrul asociatiei, nefacand parte din serviciile comunale.

Puteti adopta o hotarare in AG ca pentru spatiile comune sa repartizati 10 - 30% din factura totala a incalzirii.

multmesc frumos de raspuns
Buna ziua,
Revin dupa prima iarna fara repartitoare si vreau sa va spun ca rezultatele sunt fantastice: caldura din belsug si facturi la caldura reduse la jumatate.
Sunt foarte multumita de decizia luata ca si vecinii mei care au renuntat alaturi de mine ( in proportie de 70%).
Va multumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Repartizarea energiei termice 2010-2011 ? BEN46 BEN46 Cum se repartizeaza energia termica avind in vedere urmatoarele : 1. repartitoare de caldura in camere pe calorifere 2. baie , 2 coloane de ... (vezi toată discuția)
Calcul agent termic dupa repartitoare,atunci cand ai centrala lorentzo12 lorentzo12 buna seara, problema mea este : pe scara unde locuiesc sunt 6 ap. cu centrala si 13 cu contorizare prin repartitoare eu am centrala ,cred ca platesc ... (vezi toată discuția)