avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Detector gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Detector gaz

As dori sa stiu daca este obligatoriu sa am montat detector de gaz!Mentionez ca am ca surse de incalzire sobe convector,si am montate geamuri termopan!Va multumesc1
Cel mai recent răspuns: Daniel Velicu , Alte profesii 13:32, 14 Iunie 2013
Noi obligatii pentru cei care folosesc centrale termice pe baza de gaze pentru incalzirea locuintelor. De anul viitor, daca centrala termica este montata intr-o camera foarte bine izolata, proprietarii trebuie sa monteze in apartamente un aparat de detectare a gazelor.

Potrivit reprezentantilor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale, aceasta decizie a fost adoptata pentru a evita eventualele accidente care s-ar putea produce in cazul unor scurgeri de gaze naturale.

Autoritatile spun ca montarea detectoarelor de gaze reprezinta o actiune de securitate personala a celor care au centrale termice. Costul unui detector variaza, in functie de dotarile pe care le au aparatele, intre 50 si 100 de euro.

De instalarea acestor aparate se vor ocupa numai societati autorizate de ANRGN. Potrivit autoritatilor, legislatia nu prevede amenzi pentru cei care nu isi vor instala detectoare, insa companiile care se ocupa de intretinerea centralelor termice vor solicita proprietarilor sa isi intaleze un astfel de aparat. (Realitatea.net)
DACA AVETI GEAM TERMOPAN SUNTETI OBLIGATA SA AVETI PRIZA DE AER( O GAURA IN PERETE SAU UN GEAM ) NU EU TIN GEAMUL DESCHIS TOT TIMPUL ETC . ESTE POSIBIL CA CEI CARE VA DAU VTP-UL LA CENTRALA TERMICA SA NU VI-L DEA PANA NU MONTATI SENZOR DE GAZ . DECAT SA FACETI O GAURA DE 40 IN PERETE SA VA INTRE FRIGUL IN CASA MAI BINE MONTATI SENZOR .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detector de gaze aura19731991 aura19731991 buna ziua.este obligatoriu sa ne montam in apartament detector de gaze si valva de inchidere?cei de la gaze au venit la usa spunind ca este obligatoriu si ca ... (vezi toată discuția)
Comitetul asociației face achiziții fără consultarea proprietarilor. din punct de vedere legal, au voie sa facă asa ceva? mmconstantin mmconstantin Buna ziua! Comitetul asociatiei de proprietarii ia decizii privind modernizare lift, schimbare motor, cumparare detector de gaz fara a consulta ... (vezi toată discuția)
Detector de gaze in apartamente sode sode Va aduc in atentia Dvs.urmatoarea situatie. Acum 9 ani In urma desfiintarii centralei termice din cartierul unde locuiesc am montat o centrala termica proprie ... (vezi toată discuția)