avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum aflu stadiul unei cauze?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum aflu stadiul unei cauze?

am despus personal o cerere de chemare in instanta , m-am prezentat singur la primul termen, firma parata nefiind reprezentata de nimeni si judecatoarea mi-a spus ca trebuie recitat reprezentatntul firmei parate. dupa cateva zile sun sa vad cand e noul termen de judecata. aflu cu stupoare ca a fost respinsa cauza pe exceptia prematuritatii.

cum pot afla motivul respingerii cauzei???

pot verifica undeva dosarul cauzei?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:53, 27 Mai 2008
Daca ati fi deschis inainte usa unui avocat ati fi economisit vreo treisferturi de an, bag de seama...

Faceti invitatie la conciliere si apoi o noua actiune. Pierdeti vremea cu recursul.
În recurs nu aveţi nici o şansă! Angajaţi un avocat care să vă redacteze invitaţia la conciliere, cu respectarea conţinutului şi termenelor prevăzute de lege, apoi veţi introduce o acţiune în instanţă, după expirarea termenului în cazul în care concilierea nu a avut nici un efect.;)
De deschis am deschis vreo 3 usi chiar ale unor avocati din Cluj . Insa spre dezamagirea mea, toti m-au refuzat (nu direct, insa dupa vreo 3-4 telefoane si intalniri fara efect, am inteles aluzia)

Probabil ca pentru o dauna de 2000 (doua mii) de ron, nu merita osteneala in zilele noastre. Oricum multumesc pentru sfaturi.

Ma voi duce pe reconciliere si daca nu il sperii asa, il dau din nou in judecata.

Ce sa-i faci, omul din greseli invata. Pacat de timpul pierdut pana acum

Avand in vedere ca eu sunt pers fizica si nu am avocati sau juristi care sa ma consilieze, mi se pare putin ciudat sa mi se ingradeasca accesul la justitie dreapta. mai ales ca am fost personal la firma in cauza cu hartia de reclamatie de la opc pe care am scris motivatia mea si firma respectiva prin administratorul ei s-a angajat sa-mi returneze banii de avans, recunoscandu-si astfel vina.

daca nici asta nu e conciliere amiabila atunci nu stiu care este....
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2008
adilupau, utilizator
adilupau a scris:

Ce sa-i faci, omul din greseli invata. Pacat de timpul pierdut pana acum
Avand in vedere ca eu sunt pers fizica si nu am avocati sau juristi care sa ma consilieze, mi se pare putin ciudat sa mi se ingradeasca accesul la justitie dreapta. mai ales ca am fost personal la firma in cauza cu hartia de reclamatie de la opc pe care am scris motivatia mea si firma respectiva prin administratorul ei s-a angajat sa-mi returneze banii de avans, recunoscandu-si astfel vina.
daca nici asta nu e conciliere amiabila atunci nu stiu care este....


Legea este lege, bună sau proastă, aşa cum este trebuie respectată! ªi dacă legea prevede o procedură prealabilă ce trebuie respectată anterior introducerii unei acţiuni comerciale în instanţă, aşa trebuie făcut sub sancţiunea respingerii acţiunii ca prematură. Necunoaşterea legii nu vă dă mai multe drepturi decât cele legale...;) Aici intervine avocatul...specialistul în drept... De aceea, eu militez pentru asistenţa şi reprezentarea tuturor justiţiabililor, indiferent de obiectul cauzei (civil, penal, comercial, administrativ etc.) şi indiferent de instanţă. Astfel, pentru cei care nu pot face faţă cheltuielilor ocazionate de angajarea unui avocat ales, li se va desemna un avocat din oficiu pentru că există atâtea situaţii, drame chiar, în care justiţiabili care aveau dreptate dar nu şi-au angajat avocat, din lipsa banilor sau dintr-un orgoliu nemărginit că au dreptate şi că nu au nevoie de un avocat, au pierdut pentru că nu au ştiut ce să ceară şi când să ceară instanţei pentru ocrotirea drepturilor lor. ªi apoi s-au plâns că sistemul judiciar este corupt sau este plin de incompetenţi...;)
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2008
Corina Capotã, Avocat
cora2006 a scris:
Necunoaşterea legii nu vă dă mai multe drepturi decât cele legale...;) Aici intervine avocatul...specialistul în drept... De aceea, eu militez pentru asistenţa şi reprezentarea tuturor justiţiabililor, indiferent de obiectul cauzei (civil, penal, comercial, administrativ etc.) şi indiferent de instanţă.

Cora, nu mai sunem in perioada Imperiului Roman in care legile erau cunoscute si accesibile numai clericilor! Legea trebuie sa fie transparenta si accesibila oricarui justitiabil, iar accesul la justitie, asemenea. La noi prezumtia de cunoastere a legii nu are fundament, pentru ca nu exista NICIUN mijloc de a cunoaste legea in vigoare la momentul dorit fara costuri. Nu exista nici pe net vreun program legislativ gratuit, asa incat dai si cauti pe site-ul camerei deputatilor si mai vezi apoi daca e in vigoare asa sau nu astazi...

Oamenii nu ar trebui sa aiba nevoie de interpret in ale juridicului! Asa cum in medicina exista medicamente pe care le poti lua fara prescriptia unui medic, asa ar trebui sa ai acces si la justitie fara avocat, numai ca spre deosebire de prospectul unui medicament, legea romana e tare perversa si te loveste cand te astepti mai putin! Nu, iti trebuie NEAPARAT specialist platit, ca altfel cine stie ce procedura n-ai respectat... RIDICOL!

Astfel, pentru cei care nu pot face faţă cheltuielilor ocazionate de angajarea unui avocat ales, li se va desemna un avocat din oficiu

Cei mai multi din cei care isi cauta dreptatea nu se incadreaza la asistenta din oficiu pe civil. Repet: accesul la justitie si posibilitatea sa afli care e legea daca tot te intereseaza ar trebui sa fie neingradit la modul absolut, iar nu doar favorizat celor care nu au bani!
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2008
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Contencios administrativ fiscal mihai mihai mihai mihai In urma intentarii unei actiuni in instanta impotriva ANAF-AFP Bacau si MAI-SPRPIV pentru anularea deciziei de impunere privind taxa pe poluare (8600 ron cf. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - dosar de negasit pe portalul instantelor de judecata nico7777 nico7777 Va rog sa-mi spuneti, daca este posibil ca un dosar sa nu apara pe site-ul just.ro desi astazi a avut loc prima sedinta pentru judecarea cauzei ( asta afirma o ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata =procedura concilierii directe? ContSters79137 ContSters79137 probabil ca de regula, aceasa procedura a ordonantei de plata ar echivala cu indeplinirea concilierii directe prevazute de 720indice1 CPC, pentru aceleasi ... (vezi toată discuția)