avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor pentru caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor pentru caldura

Buna ziua,

Daca sunt studenta,am viza de flotant beneficiez de subventie la caldura?Mentionez ca stau in apartamentul unei matuse,singura si fiind matusa nu platesc chirie,nici nu am contract cu ea.Platesc doar cheluielile lunare,asa ne-am inteles.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: catalina-elena , utilizator 10:10, 22 Noiembrie 2010
Cereti formularul de Declaratie pe proprie raspundere, atasati adeverinta de venit, probabil bursa, copie de pe CI ca sa se vada ca locuiti acolo....si o sa vedeti daca vi se acorda acest ajutor.

Conditiile de acordare, anul acesta, s-au inasprit si fiecare primarie citeste in cheie proprie conditiile puse de guvern.

Incercati si o sa vedeti!
Declaratia despre care mi-ati spus sa o faca matusa mea ca e de acord sa iau eu subventia si ca stau singura,o scrie asa pe proprie raspundere?sau trebuie sa mearga la un notar sau stiu eu unde?

Multumesc
Declaratia pe proprie raspundere nu se da la notar, ci administratorul asociatiei dv. le strange pe toate- daca el se ocupa de aceasta-, fie la furnizor direct, fie la primarie direct.
Buna ziua,

M-au sunat dimineata de la Primarie sa-mi spuna ca am dosarul incomplet si ca imi trebuie declaratia pe proprie raspundere a matusii facuta la notar,nu asa cum am facut eu o declaratie scrisa acasa.Mi-au spus sa o duc pana maine cel tarziu.Aici mi s-a spus ca nu se face la notar acea declaratie.


Multumesc
Iata ce prevede OU 5/2003 privind ajutoarele pentru caldura"
Art. 10. - (1) Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor, respectiv persoanelor singure, numai pentru locuinţa de domiciliu sau, după caz, de reşedinţă a acestora.
(2) Prin locuinţă de domiciliu sau de reşedinţă se înţelege locuinţa situată la adresa înscrisă în actele de identitate ale membrilor de familie şi ale altor persoane majore, precum şi ale copiilor care locuiesc efectiv cu aceştia şi sunt luaţi în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei.

Art. 11. - (1) Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă lunar, la cererea titularului, pe baza documentelor doveditoare privind componenţa familiei şi a declaraţiei pe propria răspundere privind veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii, însoţită de actele doveditoare.

(2) Cererile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei se depun şi se înregistrează la primăria localităţii sau a sectorului municipiului Bucureşti în a cărei rază teritorială se află locuinţa de domiciliu sau de reşedinţă, individual sau prin asociaţiile de proprietari/chiriaşi.

(3) Veniturile pe baza cărora se stabileşte cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei sunt cele prevăzute la art. 8 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 416/2001.

(4) Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este proprietarul locuinţei sau titularul contractului de închiriere a acesteia ori alt membru de familie major şi legal împuternicit de către proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere.
(5) Stabilirea dreptului la ajutor pentru încălzirea locuinţei, a cuantumului acestuia, precum şi a majorării prevăzute la art. 5 alin. (2) se face prin dispoziţie a primarului

Vedeti doar ca in lege se spune despre corespondenta intre adresa pe care o aveti in actul de identitate si adresa din declaratie.
Or dv. ati spus ca aveti viza de flotant ceea ce presupunea ca sunteti in aceasta situatie.

Ca primaria vrea altceva acum..... Dumnezeu sa mai inteleaga! Daca nici legea nu se respecta probabil ca ajutoarele sunt foarte putine si se cer tot felul de acte doar-doar oamenii vor renunta.

Alte discuții în legătură

Viza de flotant adrianacojocaru84 adrianacojocaru84 buna ziua ,Ma numesc cojocaru adriana din craiova, sunt casatorita si avem un copil de 3 ani,cu toti stam cu chirie intr-un apartament cu 2 camere.dar nu avem ... (vezi toată discuția)
Procura pentru obtinere subventie caldura maddallina_ maddallina_ buna ziua, stau in apartamentul unei rude care pleaca saptamana aceasta. Ma intereseaza ce fel de procura ar putea lasa mamei sale pentru a-mi face viza de ... (vezi toată discuția)
Subventie caldura chirias maddallina_ maddallina_ buna ziua, am un prieten de familie care pleaca pentru cativa ani in strainatate si imi lasa apartamentul in grija ca sa imi termin studiile. Intrebarea me ... (vezi toată discuția)