avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Modalitati de reziliere contract inchiriere.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Modalitati de reziliere contract inchiriere.

Care sunt modalitatile de reziliere unilaterala a unui contract de inchiriere incheiat intre 2 persoane juridice (altele decat cele prevazute expres in contract) ?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:50, 28 Octombrie 2010
in baza art.1020 cod civil pt neindeplinirea culpabila a obligatiilor contractuale de catre una din parti.... si ar mai fi si alta situatie dar tb sa ne dati detalii
Pai se poate aplica codul civil in relatia dintre 2 persoane juridice ?
Conform codului civil, in cazul contractelor incheiate intre persoane fizice se poate denunta unilateral contractul cu conditia acordarii unei perioade de preaviz. Se poate aplica acelasi lucru in conditiile unui contract comercial de inchiriere ? banuiesc ca nu.
Codul civil este de generala aplicare relatiilor contractuale (civile sau comerciale), urmand ca in cazul in care exista dispozitii specale derogatorii sa se aplice acestea
O reziliere unilaterala se poate face doar in conditiile incalcarii clauzelor contractuale. Indiferent daca sunt PF sau PJ. Altfel nu este posibil decat rezilierea la termenul din contract.

Dpdv al duratei contractului acestea sunt de 2 feluri. Contracte fara limita de timp si contracte limitate in timp.

Contractele nelimitate in timp se pot rezilia oricand cu respectarea termenelor din contract. De exemplu contractul se poate rezilia cu preaviz de 15 zile inainte de finalul lunii, sau 1 luna la finalul trimestrului, etc. Si acest drept nu este unilateral, ambele parti au acest drept.

Contractul limitat in timp inceteaza automat la termenul stabilit. Acesta nu trebuie reziliat, in afara cazului in care exista o clauza de prelungire automata daca nu se reziliaza contractul. Rezilierea inainte de expirarea termenului nu este permisa, numai in cazul prevederii in mod expres a acestui lucru, sau la incalcarea clauzelor contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere resursesbc resursesbc Situatie: un contract de inchiriere a unui saptiu comercial, pe o perioada de 5 ani, intre 2 societati comerciale. Clauza: rezilierea contractului inainte de ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cablu canal s yo_nelutzu1977 yo_nelutzu1977 am un contract cu firma de cablu canal s din februarie 2010 pina in februarie 2011 acum 3 luni am facut cerere de reziliere fiind cu plata la zi,nici pina azi ... (vezi toată discuția)