avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Conflict de interese inalt functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Conflict de interese inalt functionar public

Are cineva idee daca exista vreo reglementare legala care sa interzica expres sau implicit participarea unui ordonator principal de credite (de ex. un primar) la o licitatie publica de vanzare imobile organizata de entitatea pe care o conduce?

Multumesc anticipat.
Da este conflict de interese, iar primarul este demnitar ales si nu inalt functionar.
Vedeti legea administratiei publice locale.
care text de lege reglementeaza acest conflict de interese al primarului?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
eagle_free, utilizator
legea nr. 161/2003
"ART. 70
Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative.
ART. 76
(1) Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I.
(2) Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută." :)
pai si participarea la licitatie nu se incadreaza in acest text de lege, pentru ca nu este un act administrativ emis in exercitarea functiei pe care o detine, ci este un act pe care il semneaza in calitate de persoana fizica.
asta, dupa parerea dvs. studiati intai cum se face o licitatie, cine o organizeaza, cine duce la indeplinire hotararile consiliului local, care a actul emis de primar, in exercitarea atributiilor sale legale, si pe urma, mai discutam. :)
p.s. imi place logica dvs. de fier, cum ca, nu participa primarul la licitatie, ci persoana fizica. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de director de liceu este compatibila cu cea de consilier local? drbiaf drbiaf Buna ziua! Calitatea de director liceu aflat in subordinea consiliului local este compatibila cu cea de consilier local? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Incompatibilitate, conflict de interese pentru administratorul public, functie contractuala lex69 lex69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti pana la ce grad de rudenie, sau afinitate sunt stabilite incompatibilitatea si conflictul de interese pentru functia in regim ... (vezi toată discuția)
Despre controlul financiar preventiv saraniculai saraniculai buna seara as dori o lamurire Sunt referent intr-o primarie unde lucrez de 30 ani, persoana care a fost inputernicita cu viza CFP va iesi la pensie ... (vezi toată discuția)