avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transformare S.A in S.R.L.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transformare S.A in S.R.L.

Cum trebuie procedat de catre un S.A cu pana la 50 actionari, care doreste aceasta transformare?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:05, 10 Februarie 2008
Legat de transformarea SA in SRL, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarile de mai jos :
- se intocmeste Actul constitutiv ça la infiintare, adica se incheie sub semnatura privata si se semneaza de toti asociatii ?
- Forma autentica a actului constitutiv este obligatorie in aceasta situatie ?
- Inteleg ça nu mai e obligatorie numirea cenzorilor sau a auditorilor.

Si sa ma ajutati sa inteleg corect urmatoarele :

Partile sociale nu pot fi reprezentate prin titluri negociabile
Forma autentica inseamna autentificarea la notar ? Se poate face si de catre avocat ?

Forma autentica (adica la notar) nu se cere. Nu este obligatorie numirea cenzorilor.
danaconta a scris:
- se intocmeste Actul constitutiv ça la infiintare, adica se incheie sub semnatura privata si se semneaza de toti asociatii ?

Da.

- Forma autentica a actului constitutiv este obligatorie in aceasta situatie ?

Nu.

- Inteleg ça nu mai e obligatorie numirea cenzorilor sau a auditorilor.

Numai daca ai mai mult de 15 asociati.

Partile sociale nu pot fi reprezentate prin titluri negociabile

Adica valoarea lor nu e data de negociere, de raportul dintre cerere si oferta, cum e cazul la actiunile tranzactionate.

Forma autentica inseamna autentificarea la notar ?

Da, dar nu ai nevoie de ea.

Se poate face si de catre avocat ?

Nu.

Dar un avocat va poate intocmi actele necesare transformarii unui SA in SRL
Multumesc tuturor.
Sigur ca se apeleaza la notar, pentru a-l depune intr-o forma corecta, dar e bine sa nu fim nestiutori si sa intelegem pe cat se poate, ce scrie in textul actului.
De aceea, va rog sa imi explicati si intelesul art.de mai jos:
ART. 15
Contractele intre societatea cu raspundere limitata si persoana fizica sau persoana juridica, asociat unic al celei dintii, se incheie in forma scrisa, sub sanctiunea nulitatii absolute.
Se refera la contractul de administrare, sau ce alte contracte? Si daca e un SRL cu mai multi asoiatii, are legatura cu acest articol?
Cu cat revin la subiect, imi pun noi intrebari si v-as ruga sa ma iajutati in continuare.

Alte discuții în legătură

Transformare sa in srl ciolpi ciolpi ce valoare au actiunile mele daca o societate SA se transforma in SRL? (vezi toată discuția)
Transformare srl in sa mili_muh mili_muh Cum transform un SRL in SA ? Indrumati-ma! Multumesc! (vezi toată discuția)
Unde scrie cati administratori pot fi intr-un srl robert-alex robert-alex Am si eu o mare rugaminte.Am cautat pe tot netul si in toate legile posibile despre firme.As dori sa aflu si eu unde gasesc textul de lege in care se ... (vezi toată discuția)