avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Va rog sa-mi spuneti:
daca avind 50%dintr-o garsoniera,.prin mostenire, pot cere iesire din indiviziune prin alegerea de catre partea pirita ori sa primeasca ori sa-mi dea o sulta de 19000€.,mie fiindu-mi indiferenta fiecare varianta ?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:42, 28 Octombrie 2010
Ar trebui sa aveti in vedere si faptul ca aproape nimeni nu mai cumpara deoarece bancile nu mai acorda imprumuturi...
Riscati sa vindeti la un pret atat de redus incat sa nu se merite...
lotuss a scris:

Partajul nu este numai intre fosti soti?!

Partaj inseamna iesire din indiviziune.
NU am fost inteleasa.Tocmai pentru a nu se pierde mult,de catre nici una din parti,am intrebat daca
- eu pot sa precizez o suma pentru sulta,iar paratul sa hotarasca daca vrea sa primeasca sulta precizata sau sa mi-o plateasca raminind el cu toata garsoniera,sau

-paratul sa precizeze o suma pt.sulta ,iar eu sa aleg daca ii platesc sulta raminind cu garsoniera toata sau sa primesc sulta
Dvs. vorbiti cu celalalt co-indivizar?
Daca da, intelegeti-va amiabil si mergeti la un notar sa faceti partajul.

Daca nu, in instanta nu merge cu cat ati dori dvs., ci evaluarea se va face in urma unei expertize.
Ideea era tocmai sa nu se mai plateasca expertiza,licitatii,etc.
A doua idee era ca nici una din parti sa nu fie pagubita( am inteles de la Dv. ca cel ce primeste sulta primeste in conditiile actuale, de scadere a solicitarilor de locuinta, mult mai putin.) De aceea am intrebat daca pot cere ca sulta sa aiba o anumita valoare iar piritul sa hotarasca daca este pentru el mai convenabil sa dea sulta si sa ramina cu garsoniera SAU sa primesca sulta contra 50 %din garsoniera

Alte discuții în legătură

Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)
Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)