avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat juridic achizitionare TEREN langa drum national
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat juridic achizitionare TEREN langa drum national

Buna ziua!

Situatia este urmatoarea: am gasit un teren in Crevedia, la drumul national, la un pret acceptabil. Terenul are forma unui dreptunghi, cu ipotenuza la drumul national 1A. Dimensiunile ar fi: 17 metri cateta perpendiculara pe axul drumului, 36 m cateta care ar intersecta drumul in unghi de 30 grade si 39 m ipotenuza (latura care e exact paralela cu drumul). De la drumul national mai e o distanta pana la teren de maxim 8-10 metri (retragerea a fost lasata prin 1998 cand au pus stalpii de lumina).

Intrebarea este: pot construi o casa de 80-90 mp pe respetivul teren? Care ar fi retragerile minime obligatorii de la: drum, vecini (spate (la 36m) si laterala dreapta[la 17 m))?

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:46, 1 Aprilie 2008
Ca sa afli raspunsul exact, solicita (sau roaga-l pe proprietar) un certificat de urbanism. Acolo vezi regimul economic si juridic al terenului, inclusiv regimul de inaltime admis. Nu stiu daca cineva de pe forum stie detalii de genul asta (sunt reglementari locale si nu intotdeauna usor accesibile), si in plus un certificat de urbanism are girul autoritatii care il emite.
Corect... si mai ales, aceste informatii inseamna o munca de cautare de cateva ore bune... ar costa ceva...

Oricum, sper sa vedeti cu haz urmatoarele observatii referitoare la mesajul dv.: dreptulghiul nu are ipotenuza; presupun ca e un triunghi; niciun triunghi dreptunghic nu are vreo cateta perpendiculara pe ipotenuza.

Se poate construi, dar nici nu stim ce vreti sa construiti: o casa care sa aiba suprafata construita de 80-90 de metri, sau amprenta la sol... Este intravilan? Aveti iesire? Ce proiecte prevede PUZ sau PUD pentru zona respectiva? Cam astea sunt intrebarile de inceput...
Necesitatea respectarii unor norme de urbanism se determina vazand actele. :(
AVLIL a scris:
Oricum, sper sa vedeti cu haz urmatoarele observatii referitoare la mesajul dv.: dreptulghiul nu are ipotenuza; presupun ca e un triunghi; niciun triunghi dreptunghic nu are vreo cateta perpendiculara pe ipotenuza.

Dar poate e dreptunghi cu 2 ipotenuze si 2 catete, atunci clar catetele sunt perpendiculare pe ipotenuza ;)
Off topic: :O
AVLIL.. F. frumos. Si eu ma uitam cam ''patrat'' la ipotenuza dreptunghiului

Alte discuții în legătură

Limite constructie sbo sbo am un teren in forma de triunghi dreptunghic cu dimensiunile 24,29,35m certificatul de urbanism spune ca trebuie lasata o distanta de 5 m fata de aliniament ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , dețin un teren intravilan de 13.30 m lățime pe ... Andy89572 Andy89572 Buna ziua , dețin un teren intravilan de 13.30 m lățime pe 59 lungime , doresc sa construiesc o căsuța dar se pare ca e cam imposibil după planul de ... (vezi toată discuția)
Bună seara o întrebare am și eu către dv și o lămurire ... Alexandru sta Alexandru sta Bună seara O întrebare am și eu către dv și o lămurire Am un teren de 2700mp Accesul la teren se face din strada principala pe un drum de 3 metri ... (vezi toată discuția)