avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat juridic achizitionare TEREN langa drum national
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat juridic achizitionare TEREN langa drum national

Buna ziua!

Situatia este urmatoarea: am gasit un teren in Crevedia, la drumul national, la un pret acceptabil. Terenul are forma unui dreptunghi, cu ipotenuza la drumul national 1A. Dimensiunile ar fi: 17 metri cateta perpendiculara pe axul drumului, 36 m cateta care ar intersecta drumul in unghi de 30 grade si 39 m ipotenuza (latura care e exact paralela cu drumul). De la drumul national mai e o distanta pana la teren de maxim 8-10 metri (retragerea a fost lasata prin 1998 cand au pus stalpii de lumina).

Intrebarea este: pot construi o casa de 80-90 mp pe respetivul teren? Care ar fi retragerile minime obligatorii de la: drum, vecini (spate (la 36m) si laterala dreapta[la 17 m))?

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:46, 1 Aprilie 2008
Grea geometria asta...Hai sa stabilim odata: daca e dreptunghi, atunci are LUNGIME, LATIME, si DIAGONALE care sunt egale. IPOTENUZA este latura care se opune unghiului drept (de 90 grade), iar CATETELE sunt laturile care formeaza unghiul drept, intr-un TRIUNGHI DREPTUNGHIC, deci in nici un caz ipotenuza nu e perpendiculara pe o cateta...Asa ca, daca impartim dreptinghiul in 2 triunghiuri dreptunghice dealungul diagonalei, atunci o sa avem doua triunghiuri congruente (egale) ale carui catete sunt lungimea si latimea triunghiului, iar ipotenuza este diagonala dreptunghiului.
:O:O:O
E de o luna jumatate mesajul... Si nu conteaza care ce si cum e, doar ca nu era exprimat corect si noi asteptam detalii de la autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limite constructie sbo sbo am un teren in forma de triunghi dreptunghic cu dimensiunile 24,29,35m certificatul de urbanism spune ca trebuie lasata o distanta de 5 m fata de aliniament ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , dețin un teren intravilan de 13.30 m lățime pe ... Andy89572 Andy89572 Buna ziua , dețin un teren intravilan de 13.30 m lățime pe 59 lungime , doresc sa construiesc o căsuța dar se pare ca e cam imposibil după planul de ... (vezi toată discuția)
Bună seara o întrebare am și eu către dv și o lămurire ... Alexandru sta Alexandru sta Bună seara O întrebare am și eu către dv și o lămurire Am un teren de 2700mp Accesul la teren se face din strada principala pe un drum de 3 metri ... (vezi toată discuția)