avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce inseamna front la strada?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce inseamna front la strada?

Buna ziua,
Am un teren de 25m latime si 45m lungime, dar problema este ca accesul la teren se face printr-un drum privat lung de 60m si lat de 7m la care am cota parte care vine fix perpendicular pe terenul meu si acolo se termina,
Eu ce front la drum am? Doar 7m? Am vb cu cei de la primaria satului si ei spun ca nu am front la drum public deloc, deci nu cred ca pot construi. Nu au urbanism acolo deci nu stiu cat de corect e raspunsul lor, Ce as putea face eu sa fac terenul construibil? Pot sa il cadastrez cumva sa continui drumul privat in forma de L? Ca sa obtin cei 12m? Trebuie neaparat sa fie frontul direct la drumul public?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2025
hyperioncantos, utilizator
Cel mai recent răspuns: hyperioncantos , utilizator 12:48, 8 Iulie 2025
Potrivit Regulamentului General de Urbanism , front la strada trebuie sa fie de minimum 8 m pentru clădiri înșiruite și de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate

Cornel Vasile a scris:

Potrivit Regulamentului General de Urbanism , front la strada trebuie sa fie de minimum 8 m pentru clădiri înșiruite și de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate

Eu in cazul de mai sus ce front am? 7m? 25m? sau 0?
Buna ziua

O schita face cat 1000 de cuvinte.

Drumul se opreste perpendicular pe terenul dvs? Sau e paralel cu terenul dvs?

Daca drumul se opreste perpendicular pe terenul dvs, atunci frontul stradal este de 7m si, fara o derogare, nu veti putea construi.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

O schita face cat 1000 de cuvinte.

Drumul se opreste perpendicular pe terenul dvs? Sau e paralel cu terenul dvs?

Daca drumul se opreste perpendicular pe terenul dvs, atunci frontul stradal este de 7m si, fara o derogare, nu veti putea construi.

Schita : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie laurentiuu laurentiuu Ce latime trebuie sa aiba un teren pentru a putea construi pe el? (articolul si legea) Am un teren de 9 m deschidere in mediu rural (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie case jten jten Se poate obtine pe cale legala certificatul de urbanism pentru un teren cumparat in 2010, inainte de modificarea regulamentului general de urbanism care ... (vezi toată discuția)
Construire casa Milla_Paris Milla_Paris Vreau sa achizitionez un teren de 700 mp cu deschidere de 47 m.Dupa calcule ar insemna ca lungimea este de 14,89 m. Am auzit de la alte persoane care au avut ... (vezi toată discuția)