avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal - urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal - urgent

Buna ziua
Am si eu o problema cu sora mea, acum 2 zile a fost prinsa in timp ce fura din cora. Am fost sa o ajut si mi s-a zis ca se depune plangere impotriva iei. Am inteles de la politie ca dosarul pleaca la parchet cam intr-o sapt. Se poate face ceva, ca sa nu ajunga dosarul la parchet, sa nu i se intocmeasca dosar penal. Si in cazul in care i se intocmeste dosar penal, o afecteaza cu ceva anume? Dc nu va mai comite nici o fapta, poate sa se reabiliteze?
AVLIL a scris:

De ce ar fi asta o problema? Ca eu cred ca va avantajeaza... :)

de ce o avantajeaza ? dc numai este minora, este mult mai grav, eu asa consider
E mai rau ca nu e minora, da' e mai bine decat daca avea 24 de ani... Ca poate argumenta ca nu e inca prea coapta, ca are tot viitorul in fata si o pata in cazier ar putea s-o afecteze serios... etc. etc.
Ati spus ca nu vreti sa afle parintii. Daca era minora aflau in mod sigur.
GabrielaA a scris:

Ati spus ca nu vreti sa afle parintii. Daca era minora aflau in mod sigur.

asa este, dar ma gandeam la faptul ca dc era inca minora poate nu ii mai faceau dosar penal. cum a zis si avlil, un cazier ii va afecta viitorul.
Nu vad cum ii poate afecta viitorul acum, la 18 ani... pana termina facultatea, e gata gol! Deci nu-i afecteaza cu nimic.
Dar un astfel de argument puteti folosi in instanta, nu ca e chiar asa... Sunt 2 lucruri diferite.

Alte discuții în legătură

Pedeasa civila georgelove georgelove am o problema am furat o geaca de la munca prejudiciu sa recuperatin valoare de 400 lei proprietarul geci nu a facut plingere dar in schimb a facut firma de ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin Firsteman Firsteman buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)
Furt ochelari soare din supermarket tzuppy tzuppy Am luat printre alte cumparaturi dintr-un selgros doua perechi de ochelari de soare in valoare de 75 ron pe care nu i-am platit(adica i-am sustras).La iesire, ... (vezi toată discuția)