avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contraventie

Am o problema si nu reusesc sa ma lamuresc.In luna martie am fost sanctionat de catre politia iasi la o trecere la nivel cu calea ferata cu amenda de 540 ron si retinerea permisului pe 3 luni pt o contraventie savarsita la trecerea la nivel cu calea ferată din zona Comat.Faptele au stat astfel:pe măsură ce m-am apropiat de trecere am urmărit culoarea luminilor din cadrul instalaţiei de semnalizare a trecerii. Când am ajuns în dreptul instalaţiei, m-am asigurat pentru ultima oară că este în funcţiune culoarea albă şi am continuat să fac manevrele necesare traversării căii ferate. În momentul când am facut dreapta după ce am trecut de instalaţia de semnalizare deplasarea s-a făcut cu o viteză foarte mică deoarece autovehiculul aflat în faţa mea se deplasa greoi datorită gropilor şi a condiţiilor meteo din acel moment. După ce am travesat calea ferată am fost oprit de S.P.R. Iaşi şi sancţionat conform procesului verbal. Menţionez că după ce am făcut dreapta nu am mai avut nici un fel de vizibilitate asupra instalaţiei de semnalizare datorită poziţiei acesteia şi nu aveam cum să văd culoarea instalaţiei de semnalizare, iar conform normelor în vigoare nu am dreptul de face manevre pe calea ferată.
Cele relatate mai sus sunt sprijinite de fotografiile realizate S.P.R. Iaşi precum şi de declaraţiile celor doi martori aflaţi în maşină cu mine în acel moment.
Am facut contestatie pt anularea procesului verbal la judecatoria Iasi s-a judecat si verdictul a fost *SE ADMITE CEREREA IN PARTE. SE APLICA AVERTISMENT*.Mentione ca verdictul l-am aflat din condica cu incheierile de sedinta de la tribunal neprimind nimic acasa.
As vrea sa stiu ce inseamna asta se mentine retinerea permisului si se inlocuieste amenda cu avertisment sau mi se aplica o amenda si daca se poate ataca decizia? Daca se poate un raspun rapid deoarece trebuie sa plec o perioada in strainatate.
Multumesc mult.
trebuia sa faceti o cerere de studiu a dosarului care a fost deschis la judecatorie sisa cititi dispozitivul hot, ca sa aflati cam ce parte a fost admisa...amenda a fost inlocuita cu avertisment, cat despre permis-mergeti la politie si cereti restituirea lui..ar trebui sa faceti o copie de pe sentinta si sa o aveti la dvs
Imi cer scuze nu am inteles prea bine,cunostintele mele juridice tind spre zero:sorry:.Pe mine ma intereseaza daca mi se mai susupenda permisul pt ca admiterea contestatiei s-a facut citez *in parte*.Cand am facut contestatia la judecatorie am cerut anularea p.v.Permisul este la mine,dupa ce am deschis procesul politia mi l-a restituit pe baza certificatului de grefa.
MULTUMESC MULT PT INTELEGERE.
Asteptati redactarea hotararii care va contine toate informatiile ,inclusiv cele referitoare la permisul de conducere
Instanta urmeaza sa dispuna hotarare strict referitor la capetele de cerere din actiune
Ideea e ca trebuie sa plec in curand in strainatate si as vrea sa stiu cum stau in privinta permisului si ce cai de atac as avea la indemana si daca pe perioada recursului(in cazul in care as ataca decizia) permisul ramane la mine.
Din cate imi dau seama masura amenzii a fost inlocuita cu masura avertsimentului,situatie in care permisul ar trebui sa va fie restituit.
Mergeti la instanta de judecata la condica si solicitati lamuriri cu privire la dispozitivul sentintei.
Oricum o copie de pe hotararea judecatoreasca va va fi comunicata la domiciliu,urmand ca in termen de 15 zile,daca nu se promoveaza recurs,hotararea sa ramana definitiva.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis AlexandruMarius AlexandruMarius Am fost oprit de un echipaj de politie dupa ce am traversat o intersectie in care se afla si o trecere la nivel cu cale ferata semnalizata cu semafoare. ... (vezi toată discuția)
Indicatoare ,marcaje rutiere deteriorate lehel_kis lehel_kis În legislaţia rutieră există referiri la starea fizică(deteriorări,decolorări,uzură,defecte mecanice)a marcajelor sau a indicatoarelor de circulaţie ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere la nivel cu calea ferata industriala stoinupetre stoinupetre am primit o amenda de la politia circulatie cum ca : nu am oprit la trecerea la nivel cu calea ferata simpla fara bariere semnalizata prin indicatoare. In ... (vezi toată discuția)