avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contraventie

Am o problema si nu reusesc sa ma lamuresc.In luna martie am fost sanctionat de catre politia iasi la o trecere la nivel cu calea ferata cu amenda de 540 ron si retinerea permisului pe 3 luni pt o contraventie savarsita la trecerea la nivel cu calea ferată din zona Comat.Faptele au stat astfel:pe măsură ce m-am apropiat de trecere am urmărit culoarea luminilor din cadrul instalaţiei de semnalizare a trecerii. Când am ajuns în dreptul instalaţiei, m-am asigurat pentru ultima oară că este în funcţiune culoarea albă şi am continuat să fac manevrele necesare traversării căii ferate. În momentul când am facut dreapta după ce am trecut de instalaţia de semnalizare deplasarea s-a făcut cu o viteză foarte mică deoarece autovehiculul aflat în faţa mea se deplasa greoi datorită gropilor şi a condiţiilor meteo din acel moment. După ce am travesat calea ferată am fost oprit de S.P.R. Iaşi şi sancţionat conform procesului verbal. Menţionez că după ce am făcut dreapta nu am mai avut nici un fel de vizibilitate asupra instalaţiei de semnalizare datorită poziţiei acesteia şi nu aveam cum să văd culoarea instalaţiei de semnalizare, iar conform normelor în vigoare nu am dreptul de face manevre pe calea ferată.
Cele relatate mai sus sunt sprijinite de fotografiile realizate S.P.R. Iaşi precum şi de declaraţiile celor doi martori aflaţi în maşină cu mine în acel moment.
Am facut contestatie pt anularea procesului verbal la judecatoria Iasi s-a judecat si verdictul a fost *SE ADMITE CEREREA IN PARTE. SE APLICA AVERTISMENT*.Mentione ca verdictul l-am aflat din condica cu incheierile de sedinta de la tribunal neprimind nimic acasa.
As vrea sa stiu ce inseamna asta se mentine retinerea permisului si se inlocuieste amenda cu avertisment sau mi se aplica o amenda si daca se poate ataca decizia? Daca se poate un raspun rapid deoarece trebuie sa plec o perioada in strainatate.
Multumesc mult.
multumesc pt raspunsuri
Mai am o singura intrebare:mai am dreptul la recurs in conditiile noii reforme in justitie?Instanta s-a pronuntat pe 27 oct 2010,dar nu am primit nimic acasa afland sentinta din condica de sedinte de la judecatorie.Ce ar trebui sa fac ca sa beneficiez de calea de atac a recursului daca nu imi convine hotararea?
Daca intra in vigoare pana atunci "Legea micii reforme in justitie" se pare ca nu.
pai in codul civil spune ca sentintele pronuntate inainte de intrarea in vigoare a noi legi sunt supuse cailor de atac.sau ma insel?
Legea nr.202/2010,va intra in vigoare in cca.25 de zile si va avea propriile prevederi,care prin art.28,modifica art.299 al.1 c.pr.civ,in sensul ca respectivele hotarari nu sunt supuse recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis AlexandruMarius AlexandruMarius Am fost oprit de un echipaj de politie dupa ce am traversat o intersectie in care se afla si o trecere la nivel cu cale ferata semnalizata cu semafoare. ... (vezi toată discuția)
Indicatoare ,marcaje rutiere deteriorate lehel_kis lehel_kis În legislaţia rutieră există referiri la starea fizică(deteriorări,decolorări,uzură,defecte mecanice)a marcajelor sau a indicatoarelor de circulaţie ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere la nivel cu calea ferata industriala stoinupetre stoinupetre am primit o amenda de la politia circulatie cum ca : nu am oprit la trecerea la nivel cu calea ferata simpla fara bariere semnalizata prin indicatoare. In ... (vezi toată discuția)