avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Desfacuta prin divort sau incetata prin moarte?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Desfacuta prin divort sau incetata prin moarte?

El reclamant
Ea parata

Sentinta: Admite ... Desface casatoria incheiata la ...[data gresita] din culpa comuna. Incredinteaza reclamantului minorul ...

El declara apel pe 2 aspecte: culpa + greseala de mai sus.

Decizia din apel: Admite... Desface casatoria incheiata la ...[data corectata] din culpa comuna ...[practic, in apel doar se indreapta o eroare]
Pastreaza celelalte dispozitii... Obliga intimata parata la plata...cheltuieli de judecata.

Ea declara recurs numai in ceea ce priveste cheltuielile de judecata

El ...moare. (dupa expirarea termenului de recurs). Nu este fixat termen in recurs.

Si acum, vorba bancului... "intrebare ajutatoare": - Art 39 C. Fam - "casatoria este desfacuta din ziua cand hotararea prin care s-a pronuntat divortul a ramas irevocabila"

:-/:fight: (caci, vorba cantecului ...Si Doamne ce banalitate, le stim de l-a-nceput pe toate ...). :hm: Divortata sau vaduva!?
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
romascanu, moderator
pai.. prin divort..:D
dar poate fi si altfel, pt ca ce-i irevocabil pt o parte nu poate fi pt toate partile:rolleyes:
milika a scris:

pai.. prin divort..:D
dar poate fi si altfel


Ihi ... asa ni se parea si noua, la cafeaua de dimineata. Dar dupa masa de pranz...:acute: ori am inceput sa vedem mai limpede ori, dimpotriva, digestia ne-a ingreunat gandirea...

Avem un recurs. In contradictoriu cu un mort nu poate fi solutionat.
Introducerea in cauza a mostenitorilor ... in divort :stunned:...Fere' Doamne!!
Irevocabila prin ... decizia de la Sfantu' asteapta (ulterioara datei decesului).
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
romascanu, moderator
inteleg ca-i contract:D personal, nepatrimonial:secret:
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
ContSters163072, utilizator
@romascanu, observ ca dilema e mare, fiindca nu se prea inghesuie lumea sa-si dea cu parerea . Insa mie mi se pare ca ea nu este vaduva ci divortata.Inca de la terminarea apelului. El nu a mai declarat recurs ...doar o parere umila. :D
Conform art.37 al.1 c.fam.casatoria inceteaza prin moartea unuia dintre soti sau prin declararea judecatoreasca a mortii unuia dintre ei.
Prin urmare casatoria inceteaza prin moartea unuia dintre soti, in conditiile in care decesul intervine pana la data ramanerii definitive si irevocabile a actiunii de divort.
Acest text trebuie coroborat cu art.39 c.fam.prin care se prevede -casatoria este desfacuta din ziua cand hotararea prin care s-a pronuntat divortul a ramas irevocabila.
Avand in vedere ca decesul a survenit inainte ca hotararea sa fie irevocabila - chiar daca recursul declarat viza doar cheltuieile de judecata, opinia mea este ca discutam de o casatorie care a incetat prin deces.
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Eliberare ci catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Fetita mea a implinit 14 ani in septembrie 2012, noi suntem in divort (atunci se terminase fondul si era la apel, acum e terminat si apelul si s-a ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitatea unei sentinte de divort Justitiarul711 Justitiarul711 O sentinta de divort este pronuntata in data de 14.01.2015, avand termen de recurs/apel 30 de zile de la comunicare. Partile primesc acasa comunicarea in ... (vezi toată discuția)
Apel divort emy_39 emy_39 buna ziua,am divortat de sotul meu(cetatean strain)si divortul s-a pronuntat la data de 10.06.2011.am asteptat sa imi vina acasa hotararea, dar eu m-am impacat ... (vezi toată discuția)