avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Înregistrare operator de date cu caracter personal
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Înregistrare operator de date cu caracter personal

Bună ziua,
Lucrez la o firmă care are ca obiect de activitate comerţ cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii.
Aş vrea să ştiu dacă trebuie să ne înregistrăm ca operatori de date cu caracter personal. în situaţia în care răspunsul este afirmativ, care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgem, ce documente trebuie să completăm şi mai ales care sunt costurile?
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters175336 , utilizator 18:59, 1 Noiembrie 2010
cel mai bine este sa luati legatura cu autoritatea nationala de prelucrare a datelor cu caracter personal.
aveti clienti pers fizice ale caror date personale le prelucrati, stocati etc?
atunci trebuie sa va autorizati
notificarea se face on line
Inregistrarea operatorilor de date cu caracter personal a devenit gratuita, prin intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta nr. 36/2007 care abroga Legea nr. 476/2003 privind aprobarea taxei de notificare a prelucrarilor de date cu caracter personal, care cadeau sub incidenta Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
Ordonanta a fost aprobata de Guvern la propunerea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal din Romania.
Stiati ca toti cei care avem un formular online prin care preluam nume, telefon si adresa de email - ceea ce e un simplu formular de contact - suntem operatori de date cu caracter personal?

Cititi mai multe pe site-ul dataprotection.ro
Trebuie sa va autorizati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date cu caracter personal ioanandrei ioanandrei Suntem o societate de drept privat ( SRL ) care in activitatea ei curenta inscrie date despre persoanele care sunt clientii activitatii autorizate . Mai mult ... (vezi toată discuția)
Ce acte reglementeaza....? floricica floricica Buna ziua, Apelez la amabilitatea profesionistilor de pe acest forum pentru de a-mi oferi o opinie legala cu privire la ce acte normative protejeaza datele ... (vezi toată discuția)
Hepl me pentru salarizare trebuie sa notific ca firma care face salarizare sau pentru fiecare firma individual ovidiu7676 ovidiu7676 (6) Angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea ... (vezi toată discuția)