Buna seara!
As dori sa mi sa raspunda in temeiul legii(litera, art, legea) pentru speta de mai jos:
In calitate de persoana fizica am imprumutat o alta persoana fizica cu o suma de bani. Am doua contracte notariale, pntru sume diferite , incheiate la date diferite scadente diferite. Scadentele au fost depasite ( pentru un contract cu 11 luni , pentru cel de-al doilea cu 4 luni). Am incercat pe cale amiabila sa obtin sumele imprumutate dar nu am reusit.
Dosarele au fost inaintate unui executor judecatoresc , care urmeaza procedura legala.
Pasul procedural : Somatia de plata. ( stim ca debitorul nu va plati, deoarece are un sechestru asigurator pe toate bunurile , sechestru pus anterior pentru o alta cauza).
Executorul Judecatoresc afirma ca va contesta executarea datorita existentei acestui impediment.
In dosarul in care s-a instituit sechestrul, se stie suma pentru care sunt sechestrate bunurile ( suma fixa scrisa negru pe alb- hotarata de instanta de judecata).
Printre altele persoana care are sechestru asigurator din parat a devenit reclamant pentru o cauza penala care constituia dovada in procesul in care s-a obtinut sechestrul mai sus mentionat.
Intrebare : cum pot obtine executarea partii si a-mi recupera banii?
PLangerea penala nu o sa va ajute sa obtineti banii mai repede decat daca debitorul se sperie si plateste voluntar; pentru a avea sanse in procesul penal trebuie sa dovediti ca debitorul v-a indus in eroare la momentul incheierii contractelor de imprumut; acest fapt trebuie sa rezulte fara nici un dubiu din probele administrate; simpla neplata la termen a imprumutului nu constituie o prezumtie de vinovatie
Va sfatuiesc ca, dupa expirarea termenului stabilit prin somatie, sa continuati executarea silita; chiar daca bunurile sunt sechestrate, le puteti vinde si sa va indestulati creanta din sumele ramase dupa plata creantei creditorului in favoarea caruia s-a instituit sechestrul