avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curiozitate partaj dupa recasatorire .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curiozitate partaj dupa recasatorire .

Povestea este cam asa :
Bunicul meu , dupa moartea bunicii mele, s a recasatorit cu o persoana care detinea in acel moment un apartament .Ulterior si bunicul meu a decedat .
In acest moment erau 3 mostenitori : mama mea , matusa mea si "bunica" vitrega , care dupa dezbatere aveau dreptul la 3/8 , 3/8 si respectiv 2/8 din mostenire .
Nu sunt absolut deloc in domeniu asa ca intreb ..Am inteles din alte subiecte pe care le am citit pana sa ma hotarasc sa l scriu pe acesta ca bunurile dobandite anterior casatoriei nu sunt bunuri comune , dar in acest caz de ce bunica vitrega are parte din mostenire .Si daca nu este asa , de ce apartamentul detinut de aceasta nu a facut obiectul partajului .
Multumesc anticipat pentru lamuriri . :)
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:50, 2 Noiembrie 2010
Ce imobile aveau in comun bunicul si bunica vitrega? = NIMIC

Bunicul avea casa+terenul LUI.
Bunica vitrega avea apartamentul EI. (pe care nu l-a cumparat impreuna cu bunicul).

In mostenirea (masa succesorala a) unui decedat includem ...ceea ce avea mortul.
Avea bunciul vreo parte din apartamentul bunicii vitrege? N-avea.
Deci nici o bucatica din ap. bunicii vitrege nu poate sa intre in mostenirea bunicului.
Apartamentul acesta va intra in mostenirea bunicii vitrege ... la vremea cand va muri ea. Deocamdata e in viata.

In mostenirea bunciului poate sa intre casa si terenul LUI. (sau poate doar o cota parte din ele, caci nu ne-ati spus daca acea casa o fi fost ridicata impreuna cu bunica buna si daca s-a facut succesiunea dupa bunica buna).

Averea defunctului este mostenita de:
- sotia supravietuitoare in cota de 1/4. (2/8)
- copiii bunicului 3/4 (3/8+3/8).

Daca s-ar fi intampalt invers, adica daca ar fi murit bunica vitrega inainte bunicului, atunci bunicul ca sot supravietuitor ar fi mostenit si el 1/4 din averea buncii vitrege, in concurs cu copiii ei.
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
romascanu, moderator
succesiunea dupa bunicul dvs s-a facut? ca din ce spuneti nu detinea nicio cota din imobil.si a decedat inaintea bunciii dvs vitrege care inca e in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

bunica vitrega - cine o mosteneste? inna inna Buna ziua, Dupa moarte bunicii, bunicul meu s-a recasatorit. Mama avea 18 ani iar apartamentul in care locuiau toti trei era inchiriat. Ulterior l-au ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire soraya23 soraya23 Bunicii mei (parintii tatalui) au fost casatoriti aproximativ 15 ani. In 1990, bunicul meu a decedat, iar bunica mea s-a recasatorit. Barbatul cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)