Va rog sa-mi spuneti care ar fi sansele ca tatalui sa-i fie incredintat un minor de 6 ani in conditiile in care veniturile si conditiile pe care le pot oferi cei doi parinti sunt relativ egale, dar tatal este cel care se ocupa de copil - il duce si-l aduce de la gradinita, se joaca, il duce in vizite, etc, legaturile dintre ei fiind extrem de stranse. De la ce varsta se poate cere si lua in considerare si opinia minorului?
'' Cel mai rau fel in care simti absenta cuiva, este sa stai langa el si sa stii ca nu va fi niciodata al tau !"
Ati ocolit intrebarile foarte elegant. Eu nu am creat un personaj "sictirizant". Eu am spus ca nu toti barbatii sunt de vina pentru distrugerea mariajelor. Cat esti casatorit, totul este OK. Fiecare parinte are "drepturi egale". Cand intervine divortul, deja tatl este "exemplul negativ", care nu are voie sa se apropie de copil mai mult decat acel program stabilit de instanta. DE CE??? Legea spune ca parintelui caruia nu i s-a incredintat copilul pastreaza dreptul sa vegheze la educatia lui. Cati barbati nu sunt lasati de fostele sotii sa- si vada copii decat daca le dau bani mai multi la pensia de intretinere? Atata vreme cat e tata de familie si aduce toti banii in casa, are toate drepturile, dupa divort, nimic! Repet: societatea romaneasca tinde sa protejeze mama si copilul. Sa protejezi copilul este foarte bine, dar mi se pare ca a proteja unul din parinti cam incalca principiul egalitatii oamenilor in fata legii in general si a sexelor, in special!
Domnule, nu se vegheaza la educatia copilului vazandu-l! se vegheaza prin urmarirea situatiei scolare, a urmatorului pas pe care il va urma copilul... liceu etc.
Legaturile personale sunt cele care stau la baza deciziei dde vizitare. Adica tatal spune ca nu e lasat sa aiba legaturi personale. instanta ii da acele 2 weekenduri etc.
Important e cum se simte copilul. Daca el se simte bine, e ok. Daca are probleme in adaptarea la viata cu mama lui, il duceti la psiholog, cereti o evaluare din partea Autoritatii... Faceti valuri, nu e ca nu aveti ce face...
Ca asa, daca si eu ma plang de diverse dar nu fac nimic in plus, chiar nu se schimba nimic.
Doamna, aveti copii? Cum va simtiti fara el o zi? Dar o saptamana? Dar doua? Daca cineva va rapeste dreptul de a vorbi cu el? Cum va simtiti in postura de mama ( cand custodia revine tatalui), atunci cand copilul este lasat in grija socrilor (bunicilor), tatal vine seara tarziu iar in week-end-uri este "plasat" tot la bunici, in provincie?
Art. 43 din Codul Familiei: Parintele divortat, caruia nu i s-a incredintat custodia copilului, pastreaza dreptul de a avea lagaturi personale cu acesta, precum si de a veghe la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala."
Care Autoritate face evaluare in teren, o saptamana sau o luna? Nici una! Intrati pe site-ul ANES si vedeti cu ce se ocupa! Evaluarile se fac in maxim o ora (chestionar), pe hartie! Suntem in Romania nu in U.S.A!
Eu nu inteleg de ce mi se pare ca ne sariti noua la gat! Si, avand in vedere ca am incercat doar sa va ajutam, ma intreb cum o tratati pe mama, care nu a fost, poate, la fel de bine intentionata ca noi...
Am avut caz in care s-a admis reincredintarea catre tata pentru ca mama lasa des copiii la bunici. Deci... se poate!
Am avut vara trecuta caz de evaluare psihologica a copilului dupa o plangere a unuia dintre parinti la Autoritatea pentru protectia copilului. Evaluare care a fost de cateva sedinte, copilul fiind de 6-7 ani, a fost ascultat de psiholog nu in p[rezenta vreunui parinte, in mod repetat.
Apoi, un parinte poate duce propriul copil la o evaluare psihologica ce ar determina starea copilului; si, desi nu ar fi proba in instanta si Autoritatea si instanta nu ar putea sa nu tina cont ca e ceva in neregula...
Dar, repet, mi se pare ca nu faceti nimic, iar para malaiata sau muieti-s posmagii aud pe toate drumurile.
Luati-va un avocat si faceti demersuri, ca numai plansul de mila nu prea ajuta!
daca va respinge instanta reincredintarea faceti iar actiune referitoare la pastrarea legaturilor personale cu minorul in care sa cereti, pe langa legaturi personale si legaturi prin telefon, mail etc. Sunt lucruri de facut.
Nu inteleg de ce mi-ati citat o bucatica din Codul familiei.
Oricum, lasati intrebarile gen "aveti copii?" si treceti la treaba.
Cu mama copilului nu am nimic! Ea nu vrea sa inteleaga ca acel copil nu poate sa creasca doar cu mama. Ce a fost intre noi s-a dus dar, mai presus de orice este copilul! Lucrul acesta nu-l intelege! Merge pe principiul ca "un copil poate sa fie crescut doar de mama", slogan impus de altii!
Sunt la a treia actiune de reincredintare si am fost respins pentru ca, citez: "se lezeaza interesele copilului si ale mamei".
Urgent
Nico Preda
care sunt drepturile tatalui asupra unui copil dupa ce ai primit incuviintarea de nume al tatalui?copilul meu nu a purtat numele tatalui timp de 5 ani acum am ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor
notme
am divortat in anul 2007 la cererea fostului sot, insa in fapt a fost un divoert de comun acord;baiatul nostru nascut in 2004 i-a fost incredintat lui, cu ... (vezi toată discuția)
Copil!
rpetre79
La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)