Va rog sa-mi spuneti care ar fi sansele ca tatalui sa-i fie incredintat un minor de 6 ani in conditiile in care veniturile si conditiile pe care le pot oferi cei doi parinti sunt relativ egale, dar tatal este cel care se ocupa de copil - il duce si-l aduce de la gradinita, se joaca, il duce in vizite, etc, legaturile dintre ei fiind extrem de stranse. De la ce varsta se poate cere si lua in considerare si opinia minorului?
Am incercat sa comunic cu sotul meu, sa ii fac sa inteleaga ca un copil nu are nevoie doar de mancare, are nevoie de afectiune, siguranta si sprijin afectiv si financiar.
Singura intrebare care apare in discutie este: eu ce fac cu leafa mea ? Nu vrea sa inteleaga ca din 1200 lei nu poti achita si facturi si sa investesti in copilul tau asa cum trebuie. Mentionez ca desi am initiat din banii mei un Fond de studii pentru cand fiica mea va implini 18 ani, nu a vrut sa contribuie motivand ca nu are incredere in societatea de asigurare respectiva. Asa cum m-am descurcat pana acum as putea-o face si pe viitor, dar fiica mea a crescut, necesita tot mai multe investitii financiare si nu mai fac fata.
In acelasi context, a refuzat sa contribuie la plata unui abonament pentru gimnastica tot pentru fiica mea, cu motivatia ca este prea scump. Am reusit sa gasesc o firma care cunoscand situatia scolara performanta a fiicei mele au sponsorizat aceste cursuri pe durata unui an.
Ca sa nu fiu inteleasa gresit, nu ma intereseaza cat castiga, doresc sa contribuie financiar pentru ca fiicei mele sa nu-i lipseasca aproape nimic.
Cerere in instanta pentru asigurarea cheltuielilor de intretinere si educare a fiicei in acest caz pentru ai plati cursurile de gimnastica si probabil instanta o sa va dea dreptate bine in functie si de veniturile tatalui.
Urgent
Nico Preda
care sunt drepturile tatalui asupra unui copil dupa ce ai primit incuviintarea de nume al tatalui?copilul meu nu a purtat numele tatalui timp de 5 ani acum am ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor
notme
am divortat in anul 2007 la cererea fostului sot, insa in fapt a fost un divoert de comun acord;baiatul nostru nascut in 2004 i-a fost incredintat lui, cu ... (vezi toată discuția)
Copil!
rpetre79
La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)