avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare casco

in 2008 am achizitionat prin leasing un cap tractor in valoare de 58.000 euro,pentru care firma de leasing a efectuat asigurarea casco la ASKO, eu primind doar o adeverinta de confirmare a a sigurarii in care sunt trecute date generale despre asigurare( ce despagubeste si unde,etc) dar fara nici o suma asigurata sau ceva in sensul acesta. In iulie 2010 masina are un accident ,respectiv s-a rasturnat pe o parte si anuntam atat firma de leasing cat si pe cea de asigurari.Pentru a fi ridicata o firma din Ungaria(pentru ca acolo a avut loc accidentul) ne- cerut 3295 euro,si am intrebat firma de asigurari daca ne va fi despagubita suma si au spus sa platim ca ne vor fi decontate aceste sume.Dupa accident masina a fost dusa intr-un service din Austria unde zice ca a fost un expert de-al lor si a efectuat o evaluare si ne-au anuntat ca va fi dauna totala.Pina aici toate bune si frumoase dar cand am primit adresa de la firma de leasing am ramas inmarmuriti ,acestia ne-au anuntat ca valoare despagubirii este de 21.186.96 euro cu tot cu cheltuielile de remorcare (cele platite de noi) iar valoare epavei de 3608 euro pe care daca vrem putem sa o achizitionam noi.Am trimis o adresa prin care am anuntat ca suntem deacord sa o cumparam (mai ales ca stiam ca nu este foarte tare avariata) si primim raspuns ca mai este un cumparator care ar da pe ea 5500euro si ca daca nu dam banii astia nu o mai putem cumpara.In acest moment noi am achizitionat epava , dar am mai ramas datori inca la firma de leasing, care ne preseaza sa mai achitam aproximativ 4000euro,desi noi am tot discutat cu ei si i-am intrebat care a fost valoarea asigurata, si n-i s-a spus ca ca nu este o valoare asigurata ci o valoare de piata,ca asa s-a stabilit despagubirea.Am facut o reclamatie si la CSA prin care am solicitat polita de asigurare sa vedem ce este trecut in ea, cei de la CSA ne-u spus ca nu au putut obtine nici o informatie de la asko,deorece acestia au spus ca nu noi eram propietarii ci firma de leasing care nu are nici o obiectiune.Deci concluzia este ca eu pe un bun de 58.000euro primesc dauna totala 21.186.96 euro,platesc tractare 3295 euro , platesc epava 5500euro si mai raman datoare si 4000 euro la firma de leasing.V a rog spuneti-mi ce as putea face in aceste conditii, pina la urma nu mai doresc decat sa scap de firma de leasing respectiv acel debit de 4000 euro, celelalte cheltuieli duca-se.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:48, 6 Noiembrie 2010
Ati acceptat prea usor sa luati in folosinta bunul fara sa cititi cu atentie contractul de leasing si fara sa solicitati un exemplar al politei de asigurare. Acum nu va ramane decat sa actionati in instanta firma de leasing. Apelati la un avocat care sa va sfatuiasca si sa va indrume pasii pana la solutionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna totala asiban raditalidia raditalidia Am o masina luata in leasing in anul 2007 , valoarea de noua a masinii a fost de 12000 euro . La incheierea politei casco de catre Asiban s-a facut o greseala ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de leasing camely07 camely07 Am urmatoarea problema cu o firma de leasing. Am o masina luata pe leasing, cu asigurare CASCO platita la zi, am avut un accident, in urma caruia s-a ... (vezi toată discuția)
Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)