Buna ziua. Marturia poate fi proba unica intr-un proces? Recent am auzit de un caz in care A l-a actionat in judecata pe B pentru distrugerea unui bun (anume autoturismul), iar la proces s-a prezentat cu un martor fals, care a depus marturie ca a vazut scena in care B a lovit de cateva ori autoturismul. Instanta a decis ca B sa plateasca aproximativ 2000 EUR, nu stiu daca s-a mai aplicat vreo amenda, sau altceva. Este corect dpdv juridic?Multumesc
P.S: rog dezvoltati daca puteti cu exemple
La modul general,fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului,exista doua probatorii,care se coroboreaza(martorul si expertiza tehnica).
Este greu de emis o parere fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului.
La modul general,fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului,exista doua probatorii,care se coroboreaza(martorul si expertiza tehnica).
Este greu de emis o parere fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului.
Da, fara a se studia dosarul e greu de spus.
Pot exista mai multe mijloace de probe si sa nu stiti.
conteaza si declaratiile partilor,etc.
OK. Pana aici va multumesc pentru raspunsuri, imi este destul de clar. Dar acum, generic vorbind, o reclamatie poate face oricine oricui, corect? Daca A il acuza pe B pentru lovire, vine cu un martor "fabricat", cu declaratii vehemente, clare si are niste vanatai, o expertiza medicala, il poate procopsi pe X cu o amenda? Si poate cere despagubirea daunelor?
Daca e vorba de declaratii mincinoase se schimba treaba.Am un caz dar nu cu un martor,ci mai multi.Si eu sunt curios ce va urma...
Am facut si plangeri penale si tot tacamul.