Am o ruda care a fost casatorita. Sotul ei a decedat. Acesta avea niste bunici care au murit cu mult inaintea lui (au aprox. 50 de ani de cand au decedat). Atat el cat si bunicii au fost ingropati in cimitir, dar nu exista o administratie a cimitirului si fiecare persoana este ingropata unde se vrea. De curand mi-a murit sotul pe care l-am ingropat in locul bunicilor mai sus mentionati, deoarece se aflau in apropierea parintilor mei. Crucile pe care le-am gasit in acel loc le-am pus in groapa sub sicriul sotului. Acum aceasta ruda a mea doreste crucile bunicilor. Cat timp se pastreaza crucile in cimitir ?! X-(Nu pot sa ma inteleg cu ea. #-oVa rog , ce ma sfatuiti?:(( Multumesc anticipat.
De ce spuneti ca ar fi profanare? Legea condamna "profanarea", nu deranjarea sau distrugerea, adica condamna necinstirea, desacralizarea, tratarea intentionata fara respect a ramasitelor pamantesti.
Daca doamna spune "de ce sa-i dau crucile", inseamna ca sunt in posesia ei, eu raman la parerea mea: furt!
Profanare, in ce sens? Cum a "necinstit" crucile alea?
Iar furt? A cui era posesia si cum a dispus de ele?
Cum a spus si u.b.i.k. nu are o "solutie juridica".
Si, in opinia mea nu raspunde nici civil delictual pentru ca persoana respectiva nu are nici o calitate sa ceara despagubiri.
Ma repet, crucile nu le-am luat, sunt sub sicriul sotului meu. Acum trebuie sa fac cumva sa-i dau crucile. Pe langa cheltuielile pe care le am cu ocazia pomenilor, acum trebuie sa scormonesc in buzunar si pentru cruci.:((
loc de veci
Vasile Radu
In urma cu un an de zile am cumparat un loc de veci, cu acordul bisericii, pentru a construi un cavou. Pentru aceasta am chitanta care dovedeste ca am platit ... (vezi toată discuția)