avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 romani de Onoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 romani de Onoare

In martie am fost victima unei agresiuni in holul blocului, agresiune filmata pe camerele de supraveghere din holul blocului. La acest trist moment de 4 minute au asistat, fara sa faca sau sa zica nimic doi vecini ai mei. A venit ofiterul de politie sa-i audieze si acestia au negat ca au vazut ceva, ca au auzit ca m-a injurat acel vecin (e un interlop), ca ei nu se baga si din astea.
Insa... pe inregistrarea video se vede ca m-a blocat in lift impiedicindu-ma sa ies, ca a fost agresiv in limbaj, gesturi si mimica, ca vecinii cei doi au asistat fara sa faca sau sa zica nimic.
Ce pot sa fac ca sa fie pedepsit totusi acest individ? Lipsa de pedeapsa a dus la aceste actiuni ale sale. Inregistrarea video arata ca eu spun adevarul, nu martorii care rusine sa le fie sunt niste lasi.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 05:05, 8 Noiembrie 2010
Dana Marin a scris:

E foarte incurajator ce spuneti aici, unii din dorinta de a spune totusi ceva, nu stiu cu ce scop
dl/dna rgabi - mediator - cunoasteti diferenta intre a "convinge" si a influenta? Nu cred. Eu am intrebat daca un avocat poate convinge martori. Intelegind prin asta daca ii poate convinge sa spuna ce au vazut. V-am dat mai multe amanunte, cum ati cerut si reprosat, astept cu mare interes ce voiati sa-mi spuneti de mare ajutor la pagina anterioara.
Din cate am vazut nici unul dintre dvs. nu sunteti avocat.
Mi-ar folosi o interventie a unei persoane cu asemenea profesie si experienta.
Mersi pentru incurajari, de-aia a ajuns Romania in halul asta, de la atitea incurjari si atitudini civice! Daca eu as fi in pozitia de a-mi da cu parerea in cazul altuia, a da un sfat, as incerca sa gasesc solutii. Una la care ma gindesc acum e sa citesc declaratiile tuturor si PV de la echipajul de politie si sa pun cap la cap cu proba video. Din cite imi amintesc, individul a recunoscut echipajului de politie ca m-a insultat.
Daca mai doreste cineva sa-mi dea un sfat, mai putin cei de mai sus, multumesc.

.
Martorii spun ce stiu sau ce vor sa spuna.
Ei nu pot fi nici convinsi,nici influentati de avocati
De fapt schimband o nuanta in exprimare,nu puteti schimba intelesul pe care l-ati dat initial chiar dvs.
In rest,daca ati raspuns deja unor persoane,consider ca sunteti mult prea docta sa va explic mai departe
Va las bucuria de a avea ultimul cuvint. Am vazut pe forumuri multe cazuri la fel, in special la noi in tara.
Astept cu mare interes acele sfaturi pe care ati spus ca nu mi le puteti da pentru ca nu am dat toate detaliile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturia falsa Costica33 Costica33 Buna ziua, Impreuna cu un vecin am fost martor la agresarea, insultarea, amenintarea unei vecine, in holul blocului, in luna februarie 2010. Scena a fost ... (vezi toată discuția)
Proba video interlop Costica33 Costica33 Buna ziua, Am un conflict cu un vecin interlop si eu niciodata nu am probe pentru ca stie cind si cum sa actioneze, cind ma vede singur si se bazeaza si pe ... (vezi toată discuția)
Cum ancheteaza politia victimele interlopilor Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Un interlop vecin cu mine mi-a pus o pisica moarta la usa, m-a lovit in lift si m-a amenintat acum un an, in 5 octombrie ac m-a lovit cu ... (vezi toată discuția)