In martie am fost victima unei agresiuni in holul blocului, agresiune filmata pe camerele de supraveghere din holul blocului. La acest trist moment de 4 minute au asistat, fara sa faca sau sa zica nimic doi vecini ai mei. A venit ofiterul de politie sa-i audieze si acestia au negat ca au vazut ceva, ca au auzit ca m-a injurat acel vecin (e un interlop), ca ei nu se baga si din astea.
Insa... pe inregistrarea video se vede ca m-a blocat in lift impiedicindu-ma sa ies, ca a fost agresiv in limbaj, gesturi si mimica, ca vecinii cei doi au asistat fara sa faca sau sa zica nimic.
Ce pot sa fac ca sa fie pedepsit totusi acest individ? Lipsa de pedeapsa a dus la aceste actiuni ale sale. Inregistrarea video arata ca eu spun adevarul, nu martorii care rusine sa le fie sunt niste lasi.
Multumesc.
Ati inteles perfect situatia mea disperata si va multumesc frumos pentru ajutor, sa va dea Dumnezeu sanatate.
Era iarna si eram gros imbracata, ieseam cu catelul la plimbare cind la parter s-au deschis usile liftului si interlopul a sarit pe mine, m-a apucat de stratul gros de haine si m-a lovit de peretii liftului impiedicindu-ma sa ies si tinindu-ma ca pe o cirpa de haine ca sa nu ma misc si el sa-si faca numarul. In timpul asta el tipa la mine, eu am tipat sa ia mainile de pe mine, cainele a latrat... si vecinii coborau scarile spre parter, nu au vazut scena liftului. Cu interlopul mai era si sotia lui. Si aia o sa fie de partea lui insa nu cred ca depozitia ei se ia in calcul. La vremea respectiva, dupa incident, cu el a vorbit la telefon prietenul meu si el a recunoscut si a zis ca-i pare rau. Dar prietenul nu mai este acum printre noi. Am sunat apoi la 112 sa raportez cazul si a venit un echipaj, nu stiu ce s-a consemnat in fisa pentru ca au fost si la el. Daca ar fi recunoscut ce a facut, atunci martorii mincinosi ar pica rau, nu? Mi-e ciuda pe ei, tare de tot, pentru ca aveam o relatie buna cu acesti vecini, mi se pareau oameni, nu animale cum s-au dovedit in final. Am de gind sa cer proba cu poligraful.
aceasta proba poate fi refuzata de catre oricine,nu este o proba obligatorie,si are valoare doar coroborata cu alte probe.cel mai bine ar fi sa va angajti un penalist.Numai aveti grija,ca de multe ori,avocatul doarme.Sa va alegeti un avocat recunoscut ca isi da interesul asupra cauzelor.
Cred ca asa ca mine nimeni n-o sa ma reprezinte mai bine sau n-o sa aiba interes s-o faca, nu sunt bogata, sunt un om normal.
Nu stiu ce ar putea avocatul face in plus, poate el convinge martorii? Inteleg ca la ei sta cheia afacerii.
Of.
O zi buna!
Ce spuneti ca e tipic romanesc, a cauta adevarul? Dumneavoastra aveti un caz din martie, 4 martori contra dumneavoastra, o inregistrare video care nu arata ce s-a intamplat in lift, nu aveti certificat IML, pe video nu e vreo agresiune si marturiile spun ca a avut loc o cearta si atat. Este vreunul din aceste fapte neadevarat?
Legea penala nu are solutii pentru toate problemele cu vecinii. Consultati un avocat in persoana ...
Nu ,stimata doamna,avocatii nu sunt angajati ca sa influenteze declaratiile martorilor,ei sunt pusi sa va asigure o asistenta juridica calificata,dar aceasta se poate face numai in raport de probe,iar aceste probe se refera si la declaratiile martorilor,care nu pot spune in fata organului abilitat decat cele pe care ei le stiu sau le-au vazut nemijlocit,pentru ca in caz contrar,probabil,vom discuta despre infractiuni(marturile mincinoasa sau instigare la marturie mincinoasa).
Puteti,daca aveti probe, sa formulati plangere penala impotriva martorilor pentru infractiunea de marturie mincinoasa,dar ,repet,numai daca puteti dovedi aceasta.
Justitia,se bazeaza pe probe,nu pe eventualele aratari dintr-o plangere penala,aratari care nesustinute de probe,pot alcatui doar o povestire a unei situatii.
Va inteleg situatia,chiar si frustrarile si lipsa de cunostinte si de aceea cred in afirmatia lui"eumarian"ca va trebuie un avocat pentru a va indruma si a va sustine,in limitele prevederilor legale,pe care este evident ca nu le cunoasteti.
Eu va urez succes si sa aveti inspiratia sa faceti ce trebuie si ce este mai bine pentru dvs.
Marturia falsa
Costica33
Buna ziua,
Impreuna cu un vecin am fost martor la agresarea, insultarea, amenintarea unei vecine, in holul blocului, in luna februarie 2010. Scena a fost ... (vezi toată discuția)