avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 romani de Onoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 romani de Onoare

In martie am fost victima unei agresiuni in holul blocului, agresiune filmata pe camerele de supraveghere din holul blocului. La acest trist moment de 4 minute au asistat, fara sa faca sau sa zica nimic doi vecini ai mei. A venit ofiterul de politie sa-i audieze si acestia au negat ca au vazut ceva, ca au auzit ca m-a injurat acel vecin (e un interlop), ca ei nu se baga si din astea.
Insa... pe inregistrarea video se vede ca m-a blocat in lift impiedicindu-ma sa ies, ca a fost agresiv in limbaj, gesturi si mimica, ca vecinii cei doi au asistat fara sa faca sau sa zica nimic.
Ce pot sa fac ca sa fie pedepsit totusi acest individ? Lipsa de pedeapsa a dus la aceste actiuni ale sale. Inregistrarea video arata ca eu spun adevarul, nu martorii care rusine sa le fie sunt niste lasi.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 05:05, 8 Noiembrie 2010
Pe inregistrare se vede cum ma baga intr-un colt si cum ridica mina de citeva ori, fata lui tumefiata de furie si cum vorbeste continuu. Se mai vad si cei doi martori care stau ca niste papagali fara sa faca sau sa zica ceva si care acum spun ca nu a fost nimic din ce spun eu. Se mai vede pe video cum eu dau sa ies din lift si cum el intra si nu ma lasa sa ies din cabina.
Martorii lu peste, romani de onoare, au spus ca nu se baga dar la spectacol au stat.
Cine va aprecia daca e adevarat ce spun eu, politia sau procuratura? Martorii acestia mincinosi nu pot fi facuti cumva sa spuna adevarul? Poate ar trebui sa citesc declaratiile lor si apoi sa arat pe inregistrare ce au mintit. Pot intra la fals in marturie?
Cate zile de ingrijiri medicale aveti in urma agresiunii ?
Pentru ce infractiune ati facut plangerea?
pot fi acuzati de marturie mincinoasa.
Daca martorii nu se misca in inregistrarea video, asta le confirma marturiile ca nu s-a intamplat nimic. Inteleg ca nu e vorba de vreo lovitura, deci nu este vorba de agresiune in sens propriu. Partea cu liftul se poate intelege si invers, ca a vrut sa discute cu dumneavoastra, banuiesc ca si dvs va miscati buzele in video! Din cate denunturi la Politie i-ati depus (am citit pe Forum), poate fi nervos omul, fara a fi agresiv in sens penal.

Mi se pare suspect ca acuzati si martorii,si politistii de complicitate cu acest locatar pe care nu il placeti deloc. Sa nu acuzati stramb!

Alte discuții în legătură

Marturia falsa Costica33 Costica33 Buna ziua, Impreuna cu un vecin am fost martor la agresarea, insultarea, amenintarea unei vecine, in holul blocului, in luna februarie 2010. Scena a fost ... (vezi toată discuția)
Proba video interlop Costica33 Costica33 Buna ziua, Am un conflict cu un vecin interlop si eu niciodata nu am probe pentru ca stie cind si cum sa actioneze, cind ma vede singur si se bazeaza si pe ... (vezi toată discuția)
Cum ancheteaza politia victimele interlopilor Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Un interlop vecin cu mine mi-a pus o pisica moarta la usa, m-a lovit in lift si m-a amenintat acum un an, in 5 octombrie ac m-a lovit cu ... (vezi toată discuția)