AVLIL a scris:
Daca pui toate procentele aplicate la venitul brut, adica 10%+16%+6,5% inseamna ca, intre 1500 si 85000 platesti cam 32,5% daca nu deduci nimic. Cum poti plati mai mult daca deduci?
Pai nu ai calculat bine. 6,5% se aplica la venitul impozabil, adica la venitul brut declarat la fisc, dupa deduceri.
andreea, abonamentul, cartea, consumabilele, xeroxurile (daca n-ai unul) etc. nu sunt taxe.
De-acord, dar ca sa calculezi FNUASS si impozitul trebuie sa le scazi, nu?
Deduceri: intretinerea sediului, niste benzina acolo, ajungi usurel la 1000 de lei lunar... daca stai sa le aduni... toate nimicurile!
Asta daca ai cabinet. Daca esti avocat colaborator nu ai nicio intretinere a sediului. Daca nu ai nici masina, sa vezi ce mai scazi...
Ce e interesant e ca, de anul asta, daca stagiarul face intre 0 si 80 de lei pe luna... cand venitul minim garantat pe economie pentru avocatul stagiar e de 800 de lei, deci macar atat!!! #-o
Cred ca lipseste o parte din propozitie...
Am o curiozitare referitoare la indemnizatia aia de maternitate: deci noi platim in 2 locuri, luam din unul singur indemnizatie. Dar... de unde stii ca e atat de mare? Ca, sincer, acu' vreo 3 ani, stiam o mamica ce imi zice ca, daca ar fi sa ia de la barou, ar lua cam salariul minim pe economie! :-/
Legea spune ca e maxim 80% din salariu mediu pe profesie, si in prezent, dupa retinerea CAS de 10% (macar ii retin la sursa) raman 1200 de lei. Verificat.
Mai e insa un aspect pe care mi l-a pus si mie in vedere o mamica avocat. Avocatele platesc impozit pe venit, asa incat au dreptul SI la indemnizatia de maternitate din sistemul, hai sa-i spunem, public. Ea a facut cerere si a primit-o si pe aceea.