avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce isi doreste un avocat de la noul Decan al Baroului ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce isi doreste un avocat de la noul Decan al Baroului Bucuresti?

Dat fiind ca se apropie alegerile pentru noul Decan al Baroului Bucuresti, hai sa ne gandim ce asteapta un avocat de la un Decan de barou.

Care sunt problemele reale pe care le intampina avocatii din Bucuresti? Si pe care, bineinteles, le poate rezolva Baroul si Decanul sau.

As incepe eu cu o propunere: sa faca cumva sa elimine cozile de la plata taxelor de la Baroul Bucuresti. Si, in plus, as mai tine mult la relaxarea doamnelor casiere, care uneori sunt cam energice in exprimare.

Ce spuneti?
Ce-ar fi daca in loc de problemele marunte, un viitor decan s-ar preocupa si de recunoasterea reciproca a dreptului de reprezentare a avocatilor romani in strainatate pe baza de reciprocitate - si aici ma refer in special la Uniunea Avocatilor din Franta- , fata de care reciprocitatea dreptului de reprezentare functioneaza doar intr-un sens, de parteneriatele Baroului Bucuresti cu Barouri din alte tari membre UE, astfel incat avocatii romani sa poata reprezenta si in alte jurisdictii europene, doar prin intermediul unui examen de cunoastere a limbii.
Poate nu doar criteriul pregatirii noastre este luat in considerare cand se au in vedere diferentele dintre veniturile unui avocat strain in Romania (dupa ultimele calcule statistice in medie 140.000 Euro/an), si veniturile medii ale unui avocat roman, sa nu mai vorbesc de cele ale unui avocat stagiar..., ci chiar lipsa noastra de organizare uniforma si coerenta, precum si lipsa de incredere a populatiei in actul de justitie sunt factorii determinanti.
Eu doresc un decan cu coloana vertebrala, atat.
Voi ce spuneti?
Eu doresc un decan care sa dispuna in ceea ce priveste problemele marunte fara nicio problema si cu maximum de interes.
Pe mine ma scot din minti problemele marunte si multe.
Astfel, concluzionez din experienta, ca daca rezolvi cu foarte mare abilitate si usurinta problemele marunte, vei avea timp sa aloci problemelor cu adevarat presante dpdv al gradului de interes, mai mult timp si ce se mai considera ca accestea necesita.
Drept urmare, vreau un decan care sa fie in stare sa ne scuteasca de problemele mici si enervante de care ne lovim zi de zi, apoi urmand sa se axeze pe alte domenii si probleme.

In momentul de fata, observ in anumite publicatii cum se face trimitere la "Pagina oficiala a Baroului Bucuresti".
Stimate coleg, numai in secunda in care vad aceasta trimitere cu intreaga titulatura, ma enervez.
Sa nu mai comentez vizavi de celelalte, "mici" si pe cat de mici pe atat de multe, probleme de care ne lovim din cauza unor incompetenti care considera ca in 2008, cand unii se gandesc cum sa faca totul cu ajutorul internetului, noi ingrosam randurile si cozile pentru a tine in functie 2 secretare egocentriste.

Sa nu extindem teoria si la alte institutii unde ingrosam randurile la cozi. In loc sa imi faciliteze un acces rapid la dosare si informatii, ei ma coafeaza cu faptul ca am prioritate la studiul unui dosar in arhiva instantei, unde dupa ce intru cu prioritate, gasesc o alta coada si tot asa.
Andrei, explica-mi tu ce prioritate avem, ca eu am senzatia ca am prioritate de prost. :-/
Adica spune hotararea: avocatii au prioritate. Ok, pana aici tot e bine, avem text. :)
In practica, ma asez la o coada; langa aceasta coada (o numim prioritar coada numarul 1) mai este o coada formata din justitiabili (o numim neprioritar coada numarul 2).;)
Si incep sa intre oameni: unul de la numarul 1 prioritar, unul de la numarul 2 neprioritar...
Si-mi dau seama ca nu e diferenta intre coada cu numarul 1 si coada cu numarul 2, ca alteori se intra altfel:unul de la numarul 2 neprioritar, unul de la numarul 1 prioritar...
Adica... pare ca suntem egali!!!
Si atunci ma intreb: cat sunt eu de prost sau fraier daca atunci cand text legal imi spune ca sunt prioritar asta ma face... abia egal?:(
Cum eram eu inainte de a avea prioritate? :)) Adica daca legea ar spune ca suntem egali, inseamna ca singurul sub nivelul egal ar fi... eu! :O
:)):(( - in traducere e de rasul-plansului...
Alexandru Radu Popescu a scris:
Ce-ar fi daca in loc de problemele marunte, un viitor decan s-ar preocupa si de recunoasterea reciproca a dreptului de reprezentare a avocatilor romani in strainatate pe baza de reciprocitate

Domnule Popescu, orice constructie incepe de la fundatie. Daca fundatia nu e buna, oricat de bine ar fi concepute nivelurile superioare si oricat de multa atentie ar da arhitectul detaliilor care fac constructia unica si impresionanta, tot va cadea.

Tot asa, si baroului ii trebuie mai intai o organizare interna eficienta, apoi o comunicare corespunzatoare si mai ales totala si rapida cu membrii sai, si abia dupa ce aceste "fundatii" sunt stabilite, putem sa ne gandim la partea de "suprafata". Nu stiu de dvs, dar sunt convinsa ca mare parte a avocatilor bucuresteni isi desfasoara activitatea in tara. Pe toti acestia nu ii va incalzi cu nimic recunoasterea de care vorbiti, atata vreme cat sunt pusi sa suporte zilnic mizeriile emanate si intretinute de baroul Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Alegeri decan si consiliu in cadrul baroului bucuresti 2011. Cabinet de avocat Matei Laura Cabinet de avocat Matei Laura Adunarea generala electiva si ordinara a avocatilor Baroului Bucuresti, va decide cine va fii noul Decan si noul Consiliu al Baroului Bucuresti. Nu va lasati ... (vezi toată discuția)
Locuri subventionate pentru avocatii stagiari la conferinta avocatnet.ro Alin Popescu Alin Popescu Avocatnet.ro ofera, petnru avocatii stagiari si nou-intratii in Barourile din tara 10 locuri cu pret subventionat (300 de ron + TVA, spre deosebire de pretul ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere sau ce? nelugigi nelugigi Buna seara. Am si eu o mica problema. Problema mea este legata de un prieten bun. Culmea culmilor e si avocat pe deasupra... :(( Zilele trecute m-a sunat, ... (vezi toată discuția)