AVLIL a scris:
Andrei, explica-mi tu ce prioritate avem, ca eu am senzatia ca am prioritate de prost. :-/
Adica spune hotararea: avocatii au prioritate. Ok, pana aici tot e bine, avem text. :)
In practica, ma asez la o coada; langa aceasta coada (o numim prioritar coada numarul 1) mai este o coada formata din justitiabili (o numim neprioritar coada numarul 2).;)
Si incep sa intre oameni: unul de la numarul 1 prioritar, unul de la numarul 2 neprioritar...
Si-mi dau seama ca nu e diferenta intre coada cu numarul 1 si coada cu numarul 2, ca alteori se intra altfel:unul de la numarul 2 neprioritar, unul de la numarul 1 prioritar...
Adica... pare ca suntem egali!!!
Si atunci ma intreb: cat sunt eu de prost sau fraier daca atunci cand text legal imi spune ca sunt prioritar asta ma face... abia egal?:(
Cum eram eu inainte de a avea prioritate? :)) Adica daca legea ar spune ca suntem egali, inseamna ca singurul sub nivelul egal ar fi... eu! :O
Liliana, atata timp cat acea fraza extrasa din context apare pe usa arhiva/reg, s-a considerat ca este de ajuns. Si este: daca prinzi o zi mai neagra de felul ei si te apuci sa treci peste un justitiabil, tu fiind si cu capsa pusa, explicandu-i jandarmului de la usa ca atata timp cat acolo scrie ca ai prioritate, te legitimezi ca fiind avocat si in consecinta este obligat sa iti "cedeze trecerea".
Nu contesta nimeni, insa, faptul ca de coada de justitiabii nu te va scapa nimeni. :D
Ca idee, d.p.d.v al justitiabilului, care vine sa isi vada dosarul inainte de a intra in sedinta, cu ce ma incalzeste pe mine faptul ca avocatul are 5 termene in ziua respectiva?
Uitati, domnule Popescu, ce doare. Situatiile de acest gen dor. Acest gen de fundatie trebuie re cla dit si nu chituit pe ici-pe-colo de varii minti "luminate".