avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... certificat de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

certificat de nastere

buna ziua, am nascut in spania si din motive personale am fost nevoita s avin in romania imediat ce ma fost externata din spital. mentionez ca nu am depus actele la starea civila pentru certificatul constatator al nasterii iar acum in romania nu stiu in ce conditii pot face certificat de nastere pentru bebelus. singurele acte pe care le am sunt cele pe care le-am primit la externare si cele ce trebuia depuse la oficiul starii civile de acolo. nu stiu cum sa procedez pentru a putea scoate certificat de nastere pentru bebelus
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:05, 9 Noiembrie 2010
Termenul pentru declararea nasterii si inregistrarea nasterii copilului la ambasada este urmatorul:
15 zile de la data nasterii pentru copilul nascut viu si aflat in viata;
3 zile de la data nasterii pentru copilul nascut mort;
24 de ore de la data decesului pentru copilul nascut viu, care a decedat in termenul de 15 zile, precizat mai sus

Inregistrarea nasterii la Sectia Consulara se poate efectua dupa depasirea termenului de 15 zile, in baza aprobarii sefului oficiului diplomatic, nu mai tarziu de 1 an de la nasterea copilului.


In cazul in care intocmirea certificatului nu s-a facut de catre misiunea diplomatica sau consulatul Romaniei din tara respectiva, inregistrarea nasterii se face in tara, la autoritatea administratiei publice locale Biroul de Inregistrarea nasterilor din incinta Ofciul de stare civila ce apartine de Primaria locala de la domiciliul parintilor, dupa verificari, conform legislatiei aferente.

La ce data ati nascut in Spania ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii fara certificate de nastere gigelas gigelas O femeie a nascut un prim copil. Aceasta nu avea niciun fel de act de identitate. Ulterior,copilului nu i s-a facut certificat de nastere (probabil din cauza ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru copii emilramba@yahoo.com emilramba@yahoo.com buna as dori sa pun si eu o intrebare in legatura cu certificatul de nastere cum se poate optine in romania daca copilul sa nascut in strainatate si cit ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nou nascut in strainatate Vivian Ingrid Vivian Ingrid Ma numesc Todoran Ingrid si lucrez la Protectia Copilului.Acum ceva timp, nepoata sotului meu Turcu Raluca a nascut un copil in Spania si mi-a solicitat ... (vezi toată discuția)