adutescu a scris:
Ma gandeam sa scriu: "daca mai apare recomandarea in coltul ecranului, ii rup gatul":)
@Alin Popescu:
annoyance nici macar nu a fost exprimata de mine.
Termenii folositi sunt pentru ca dvs., operatorul portalului, sa intelegeti cat mai bine "ce dracu vreau sa spun". Nu cred ca imbunatateam procesul de comunicare cu dvs. daca ma apucam sa traduc termenii tehnici care sunt folositi in domeniu si care au un inteles cat mai corect pentru designer atunci cand nu sunt tradusi.
Totusi, cred ca aveti o problema in conceperea interactiunii cu piata careia va adresati, daca va exprimati astfel la adresa utilizatorilor:
Daca considerati ca va deranjeaza reclamele, puteti oricand sa nu folositi Avocatnet.ro.
Daca tot intram in detalii, bunaoara rata mea de conversie din portalul dvs. este mult inferioara altor portaluri, desi efortul de promovare prin UGC depus aici este cel mai insemnat. Doua sfaturi cu totul prietenesti:
1) Nu va grabiti sa va indepartati utilizatorii, caci s-ar putea sa faca o analiza asupra castigurilor rezultate din activitate si chiar sa se indeparteze. Eu, bunaoara, o sa iau o pauza voluntara pana anul viitor de la sectiunea pe care o intretineam aproape singur, ca sa puteti aprecia mai bine cat de mult conteaza sau nu UGC pentru dvs. In urma analizei mele asupra acestei pauze, s-ar putea sa se permanentizeze, ca urmare a identificarii de surse mai eficiente de promovare prin UGC. Nu o considerati ca o amenintare sau ca ceva razboinic, este doar o urmare fireasca a scaderii calitatii conversatiilor, a usoarei hartuiri la care am fost supus de moderatori, in favoarea userior pe care i-am corectat atunci cand au raspuns sau au postat bazaconii (desi spuneti ca UGC nu e atat de important) si, cel mai important, a rezultatelor foarte slabe pe care le-am inregistrat in urma prezentei in comunitatea dvs. Observatiile dvs. de acum au fost doar catalizatorul acestei decizii, in conditiile in care totusi firma dvs. ne-a mai contactat anterior de doua ori pentru potentiale colaborari in dezvoltarea portalului si consideram in urma acestor contacte ca tocmai termenii tehnici nu au cum sa va sperie.
2) Nu stiu exact ce model publicitar adoptati, dar daca folositi (si) modelul PPC, pot sa va sfatuiesc cat se poate de prieteneste ca aveti o atitudine care poate fi considerata periculoasa de catre un advertiser. Respectiv, eu as cantari cu grija colaborarea cu un portal al carui proprietar este enervat ca "userii nu dau clickuri". Criteriul al trebui sa fie altul: interesul trezit de reclama si nu dorinta dvs. de clickuri. Cred ca stiti foarte bine ca in TOS-urile retelelor majore de tip PPC sunt interzise incurajarea de clickairi pe reclame si incalcarea acestei conditii conduce la incheierea colaborarii.
Nu intelegeti gresit ca eu as considra cumva sugestiile din partea inferioara despre care discutam ca ar fi reclame. Al doilea sfat al meu a fost provocat de observatia dvs. anterioara:
Si eu cred, la fel de sincer, ca in timp nu veti mai avea un site la care sa vi se produca fenomenul de user blindness
Aceasta observatie a dvs. - pentru mine in calitate de advertiser - suna periculos la adresa bugetului meu.